zrób diagnostyke i wszystko będzie wiadomo......
zrób diagnostyke i wszystko będzie wiadomo......
Jest nowy
Kup miernik, przyda się na lata. Koszt max 20 zł z baterią. Będziesz wiedział czy jest ładnowanie czy nie, możesz też wśledzić czy i ile pobiera prądu z baterii.
Kup też CRC Oxide Clenan, Elektrosol czy coś posobnego do styków i zajmij się ich czyszczeniem. To samo zrób z cokołami żarówek i oprawkami. Do elektryka możesz podjechać (ew. sklepu gdzie w szczególnosci zajmują się akumulatorami) i niech zmierzą akumulator od obciązeniem. Masz najprostsze i najtańsze rozwiązanie, pierwszy krok zrobisz.
Otóż tak panowiee![]()
-Alfa puki co odpala ale jak jest zimno to coś jej cieżko ale zapalaHmm jutro nagram filmik jak to Kuba napisał .Tego momentu z rozładowaniem się nie wyczuję xD bo nw kiedy padnie.
-Prawdo podobnie pojadę na dniach na komputer tzn niech mi połączy i zobacze sb jakie ma błedy i co jest mniej więcej do roboty .
Ps.Jak już zobacze że jest słaby z rana to wezme fona i wam nagram to co jest do wymiany xd
Pozdrooo![]()
jak na moje akumulator jest trefny i robi zwarcie na celach i stawia taką rezystancje że rozłącza obwód, kup miernik i obd2 koszt nie wiekszy niż 100 zł za wszystko a tak jak wyżej pisali przyda się zawsze
a argument ze aku nowe nic nie daje, może leżał na półce rok albo i dłużej ? Lub ewentualnie jest tak 'zdojony' że podtrzymanie alarmu przy zamknięciu drzwi pilotem go rozładowuje
Ostatnio edytowane przez Lenix ; 19-01-2014 o 13:13
~ taka była piękna ! :C
Czołem
Jest jakiś koniec tej historii ? Mam identyczny problem ze swoją ?
Opisz dokładnie twój problem .![]()
Nagraj filmik co sie dzieje .
1.Sprawdz Aku / Kup nowe AKU !
2.Zobacz czy ci nie pobiera prądu
3.Jak odpali to jedz do elektromechanika .
Mi Puki co Alfinka odpala .(Kabelki pod wzmacniaczu,poprzedni właściciel zostawił pod kanapą z tyłu i chyba one pobierały prąd,robiły zwarcie )
Ale teraz nie działa mi ręczny chyba zamarzł
Pozdro![]()