Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: Z którego kraju najchetniej ściągnąłbyś Alfe?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kucz
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Jest: Renault Megane RS 225,Alfa Romeo 147 1,6 Ts 120 . Była Alfa Romeo 156 2,5 V6 24V

Domyślnie

Zdecydowanie najlepiej ze Szwajcarii moim zdaniem. Miałem już auto sprowadzone z Francji , z Niemiec. Teraz mam drugie z rzędu sprowadzone ze Szwajcarii. Obydwa auta miały oryginalny przebieg który potwierdziłem w ASO, wszystko robione na czas uszanowane. 156 2,5 v6 sprzedałem w ciągu 5 dni od wystawienia ogłoszenia i kupił ją pierwszy klient który przyjechał ją zobaczyć.
    Megane które teraz ujeżdżam też jest ze Szwajcarii jechałem po nie kawał drogi ale po raz kolejny się nie zawiodłem.
    Reasumując można kupić auto z każdego kraju utarło się nie wiem czy słusznie że z Włoch i Francji to są śmietniki, jednak chyba nie jest tak do końca bo nie raz widziałem prawdziwe cukiereczki przyprowadzone właśnie z Francji lub Włoch.

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Nie ma znaczenia kraj, nie ma co generalizować. Ważne od kogo kupujesz auto, w Polsce też da się kupić ładne zadbane auto.
    Moim zdaniem kraj ie ma znaczenia, po prostu trzeba szukać.
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Ja najchętniej z Niemiec lub ze Szwajcarii

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    w planach

Domyślnie

Czy w środowisku alfaholików są zaufaniu ludzie znający się na AR i zajmujący się sprowadzaniem aut na zamówienie indywidualne?

Użytkownik Znawca Avatar m4tinez
    Mieszka w
    Bieruń
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 120KM FL

Domyślnie

Szukać trzeba i to porządnie. Ja dziś w ciągu tego tygodnia oglądałem już 7 Alfę, niestety jak narazie wszystkie powypadkowe.
    I to nie zależnie czy z Włoch czy z Austrii. Wszystko równo bite i szpachlowane. Już ręce załamuję bo do 15tys bezwypadkowej Alfy nie mogę znaleźć : O

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał m4tinez Zobacz post
    Szukać trzeba i to porządnie. Ja dziś w ciągu tego tygodnia oglądałem już 7 Alfę, niestety jak narazie wszystkie powypadkowe.
    I to nie zależnie czy z Włoch czy z Austrii. Wszystko równo bite i szpachlowane. Już ręce załamuję bo do 15tys bezwypadkowej Alfy nie mogę znaleźć : O
    Szanowny Kolego

Swego czasu była taka reklama "Takie rzeczy to tylko w Erze"

Za kwotę, którą podałeś to albo powypadkowe ( pokolizyjne) lub zajechane, a w najgorszym wypadku popowodziowe.
    Lecz niestety te ostanie są robione na bóstwo i idą jako "uszanowane" z udokumentowanym przebiegiem za grubszą kasę.

Jedna zasada nikt nie sprzedaje samochodu tanio z małym przybiegiem, bezwypadkowego w idealnym stanie !!! Top trzeba sobie uzmysłowić i zapamiętać. Jeśli się decyduje ktoś na samochód w tych pieniądzach, to ważne aby nie kupił składanego z ćwiartek, naciąganego łańcuchami bądź zajechanego motoru !!! Porównaj sobie ceny faktycznie idealnych samochodów bez przygód z tymi drugimi w jednym roczniku. !!!

A wracając do tematu : Szwajcaria Niemcy Włochy!
    Ostatnio edytowane przez ris ; 11-05-2014 o 13:14

Auto
    w planach

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Swego czasu była taka reklama "Takie rzeczy to tylko w Erze"
    Dokładnie
    Ja zastanawiam się nad 159 w okolicach 25-27 tyś. Póki co to na razie plany zakupu, a nie konkretne poszukiwania, ale chce dowiedzieć się jak najwięcej o 159 o jej bolączkach i charakterystycznych usterkach na które warto zwrócić uwagę przy zakupie.
    Na szwajcarskich portalach ogłoszeniowych jest sporo 159 z roczników 2006-2007 w cenie ~7-9k franków, po doliczeniu kosztów sprowadzenia wychodzi kwota jaką trzeba zapłacić. Wszystkie okazje cenowe w komisach w PL muszą być opatrzone jakimś druciarstwem:/
    Wg mnie warto sprowadzić osobiście autko, nawet za większe pieniądze niż wskazywać by mogło np otomoto etc. a Szwajcarskie auta na pewno są godne zainteresowania.

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Wszystko fajnie tylko po sprowadzeniu ze Szwajcarii musisz dodatkowo zapłacić Vat. Jeśli to zrobisz w Niemczech to wyniesie 19 % w Polsce 23%. Auto sprowadzone z Włoch czy Niemiec Vat-u nie ma. Na twoim miejscu rozglądnął bym się w okolicy Niemiec Holandii, Belgii. Kiedyś sporo ogłoszeń było z tego "trójkąta" U nas w miększości takie perełki fruwają po rynku :

http://www.mobile.de/pl/marka/alfa-r...193530153.html

+|trochę części ze szrotu blacharz i 6-8 tysiećy w kieszeni handlarza a

albo takie perełki :

http://www.mobile.de/pl/marka/alfa-r...193969601.html

tylko z przebiegiem 180.000 a nie orygnialnym jak napisał sprzedawca 295.000

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Bartek_M
    Mieszka w
    Opole/Racibórz/Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 120KM FL

Domyślnie

Belgia, Holandia, jak ktoś chce sprowadzać to możemy razem również na własną rękę bede sprowadzał z holandi swoja wymarzoną 159, jestem w trakcie szukania, jak cos to podaje nr 791-216-652, ogladalem juz osobiście parę, i jest z czego wybierać. Dużo alf w holandii jest wlasnie z belgi.

Auto
    brak

Domyślnie

tylko i wyłacznie Szwajcaria ale tam są głownie 3.0 V6