Nie jest to prawda, 2.0 pali srednio ponad litr mniej niz 2.4 i paradoksalnie 0.5L wiecej niz 1.9 (gdzie ten postep?). Natomiast duza zaleta 2.4 jest dzwiek.
Nie jest to prawda, 2.0 pali srednio ponad litr mniej niz 2.4 i paradoksalnie 0.5L wiecej niz 1.9 (gdzie ten postep?). Natomiast duza zaleta 2.4 jest dzwiek.
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
Tu poleciałeś za mocno.Jakość wykonczenia choćby w porównaniu do e90 jest sporo lepsza,a juz mowa ,że hyundai i30 jest lepiej wykończony to gruba przesada.Akurat takim hyundaiem przez chwilę była zainteresowana moja babeczka i na prawde nie wiem gdzie tam jest coś lepiej wykonczone. Konsola 159 to miekki plastik,aluminiowe wykonczenia też są z tych szlachetniejszych.Może miales styczność z jakimiś zmeczonymi egzemplarzami.Sam jako uzytkownik uwazam,że wykonczenie 159 jest akurat jej plusem.
Nie zgodzę sie również,że 159 jest lepsza tylko w kategorii wygląd,prównując do e 90.Miejsca jest więcej,z tyłu dosyć mocno to sie odczuje ( brat ma e90).Komfort jest sporo większy.Nawet mając u siebie obniżone zawieszenie ,według mnie 159 jest bardziej komfortowa od e 90.Bagazniki oba modele mają marne.Plastiki e 90 (bez obrazy) ale wycieraja sie i szybko i w wykonaniu pachną tandetą.
E90 tak na prawdę ma 1 As: mozliwośc kupienia 3.0.No może 2.0 jest troszkę bardziej dynamiczne od 1.9 czy 2.0 alfy. Lubię to auto,bo prowadzi sie godnie i daje frajdę,ale za kasę ,jaką trzeba było wyłozyć w salonie,mozna się rozczarować i to grubo.
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 04-02-2014 o 10:21
Również podczas kupna 159 rozglądałem się za e90 i jeździłem kilkoma egzemplarzami, i potwierdzam słowa Ryby.