Jak masz xenon to możesz sobie zamontować ale mi się tak normalnie nie widzi mokry z zaschniętymi zaciekami przód![]()
Jak masz xenon to możesz sobie zamontować ale mi się tak normalnie nie widzi mokry z zaschniętymi zaciekami przód![]()
Cześć.
Czy ten przekaźnik jest plug&play wyciągam stary montuje nowy czy cpś trzeba przerabiać?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
Jest prawie plug&play. W ori podstawkę pasuje idealnie, ale jeden przewód od niej "odłączałem" i zostawiałem pusty pin, tylko teraz nie pamiętam który i dlaczego go odłączałem...
W każdym razie roboty na max. pół godzinki z przerwą na piwo.
Patrząc na schemat przekaźnika 5TS5 należałoby odłączyć od podstawki środkowy przewód, ale dla pewności warto pomierzyć na którym pinie masz napięcia: po włączeniu świateł (to powinno być na 3 i 5 na schemacie) i po pociągnięciu dźwigni spryskiwaczy (powinno być na 1 na schemacie).
![]()
Ostatnio edytowane przez FXX ; 08-03-2014 o 18:39
Czy taki jak ten na tej aukcji http://allegro.pl/przekaznik-ster-sp...022033086.html będzie dobry?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Tak.
Czasy zwłoki i działania regulujesz śrubokrętem - od góry masz dwie zaślepki.
Ostatnio edytowane przez FXX ; 08-03-2014 o 19:03
Kupiony jak przyjdzie to dam znać jak działa - mam tylko nadzieję że poprzedni właściciel odłączył spryski bo marnował duzo płynu a nie dlatego że są uszkodzone.
Ok, na początek podmień tylko przekaźniki, jeśli będzie śmigać to git. Natomiast w przypadku atrakcji, trzeba będzie ten jeden kabelek usunąć.
A w jaki sposób są odłączone? Jeśli tylko elektrycznie to podaj na pompkę bezpośrednio 12V np. z prostownika i zobacz czy działają - tylko nie stój w ich pobliżu, albo połóż na nich dwie szmaty![]()
Odłączone są konektory przy pompce - miałem to sprawdzać ale zupełnie zapomniałem - pewnie dlatego że jakoś nie są mi niezbędne, ale że lubię jak wszystko działa to muszę się za to zabrać.
A czy podawaniu zasilania nie ma znaczenia dla pompki biegunowość - tzn. jak podłącze 12V odwrotnie z masą to nic się nie stanie?
Nic jej się nie stanie, po prostu nie zadziała.
Cześć.
Przekaźnik zamontowany - montuje sie go bez żadnych przeróbek - chyba że ktoś chce aby działał tylko i wyłącznie przy załącznonych światłach. Wtedy należy przerobić troche zasilanie, ale według mnie jest to zbędne i tak jeździmy cały czas na światłach poza tym można ustawić zwłokę.
Niestety po załączeniu sprysków okazało się, że lewy ma dwa problemy. Raz że słabe cisnienie jest w dyszach a dwa że nie chowa się po wyjściu. Prawy działa dobrze. Czy ktoś może rozbierał to i wie jak to działa - chodzi głównie o powrót - bo jak mniemam słabe cisnienie może być wina zatkanych dysz, które będę chciał wrzucić do jakiegoś odkamieniacza aby spróbować je udrożnić.
krzyzie