-
Użytkownik
Maniak resoraków
-
Bo odbierasz ciepło z silnika, przez co olej ma mniejszą temperaturę a tym samym wzrasta jego gęstość,a skoro większa gęstość to większe ciśnienie oleju. Powiem ci, że u mnie też jedna panewka była zużyta i też nie było żadnych oznak. Okazało się to dopiero jak oddałem auto na profilaktyczne sprawdzenie panewek.
EdiT: Uzupełnij profil bo nie wiadomo skąd jesteś.
-
Użytkownik
Maniak resoraków
ok dzięki w następnym tygodniu napisze co było przyczyną świecącej kontrolki Pozdrawiam
-
Użytkownik
Maniak resoraków
dzisiaj bardziej się przysłuchałem silnikowi i jednak mogą to być panewki delikatnie "klekocze", okaże sie za 4 dni.
-
Użytkownik
Maniak resoraków
witam, jednak obróciła się panewka, będą zakładane nowe bez szlifu silnika zobaczymy jak to będzie chodzić.
-
Sprawdź przynajmniej średnice czopów korby. Założysz i będzie stukać znowu.
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Tylko właśnie nic nie stukało, chodził troszkę jak diesel ale nie stukało i nie było metalicznego posłuchu, tak czy inaczej bedą wymienione a jutro jeszcze sprawdzone panewki główne.
-
Nie wiem jak długo pochodzi, ale mój osobisty mechanik mi mówił że miał przypadek gdzie babce obróciło panewke w alfie, powiedziała żeby tylko wymienić bo nie ma na remont i jeździ już prawie 2 lata i nic się nie dzieje.
Jednemu się uda, drugiemu nie.
-
Użytkownik
Maniak resoraków
mam nadzieje że się uda! w czwartek odbieram to napiszę jak poszło, tylko niepotrzebnie pompe olejową kupilem ale trudno, pozdro
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Czy warto wlać ceramizer do silnika czy nie?
- - - Updated - - -
Dzisiaj odebrałem alfe, po wymianie panewek ciśnienie w normie jak na razie. Czy warto wlać teraz ten ceramizer do silnika?
- - - Updated - - -
ktoś wlewał to do silnika?
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia