Nie wykluczam i tego, mimo ze dźwięk raczej z przodu. Już sam nie wiem, popatrzę na weekend na przewody itp może coś trafie, chyba że jest ktoś z Wrocławia i pomoże to zdiagnozować przy tak zwanym browarku...
Nie wykluczam i tego, mimo ze dźwięk raczej z przodu. Już sam nie wiem, popatrzę na weekend na przewody itp może coś trafie, chyba że jest ktoś z Wrocławia i pomoże to zdiagnozować przy tak zwanym browarku...
Po mojemu skoro autko się ładnie zbiera od dołu do góry to pewnie nie ma co się czepiać turbinki. Ja szukałbym gdzieś luźnych opasek metalowych a przede wszystkim obejrzałbym połączenia wszystkich przewodów powietrza szczególnie przy intercoolerze
Mi też coś brzęczało z przodu z lewej strony .Słyszałem to tylko jak wychodziłem z auta.Przy wymianie oleju i ogledzinach silnika od spodu wymacałem luzne połączenie z filtrem powietrza to od spodu.Taka plastikowa zagięta rura.Uszczelniłem i teraz dopiero jest rasowy klekot diesla. Nie wiem czy od góry da sie sprawdzić jak nie to trzeba sciągać dolną osłonę silnika.
Ja miałem uszkodzoną turbinę lekko i nie było żadnych objawów spadku mocy ani kopcenia.
Nie wiem jak jest w 156 z obudową filtra powietrza ale zobacz, bo powinna być klapka umożliwiająca odpływ ewentualnej wody. Potrafi wydawać różne dźwięki![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
https://docs.google.com/file/d/0BxDd...d0k/edit?pli=1 to link dodany przez kolege Lukanio w dziale o Alfie GT. Włącz to i porównaj z odgłosem w Twoim samochodzie.
Mam nadziej ze nie złamałem praw autorskich jakby co![]()
Winowajca znaleziony na weekend wymiana, rura turbo inter. Dziękuję wszystkim za pomoc i porady. Znalazłem zamiennik za 140 pln i jest całkiem ok czas pokaże. A jak myślicie czy warto zapiąć na nim kilka opasek żeby uniknąć efektu "pompowania" jak zasysa powietrze?
Zareklamuję nieco ale pomyśl o kwasówce koszt nie wielki a spokój na wieki. Ja właśnie jestem w trakcie realizacji zamówienia :-)
Myślałem o kwasie ale chyba nie mam czasu nie chcę żeby coś padło a na terenie Wrocławia jest z tym ponoć problem.
Zamów u chłopaków na forum w dziale bazar (też mnie niedawno uświadomiono), kwestia kilku dni.