Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Temat: Jakie najlepsze żarówki LED do podświetlenia tablicy rejestracyjnej?

Użytkownik Ogier Avatar Czarnecki
    Auto
    AR 156 2.4 JTDm 20V 175KM 2005r.

Domyślnie

Kurde chciałem zobaczyć ile tam miejsca jest i wyciągnąłem jedną lampkę, tą którą mam spaloną i teraz nie trzyma się już tak stabilnie... Jak wjadę w spore dziury lub kocie łby, gdzie telepie całym autem to potrafi wypaść... Było tam bardzo dużo syfu i chyba to ją trzymało tak sztywno na swoim miejscu... Jak założę LEDy to będę chciał od razu użyć jakiegoś sylikonu żeby się dobrze trzymało i dokładnie uszczelniło. Jaki polecacie w kolorze czarnym na takie zastosowanie?
    http://www.motochemia.pl/k2-silikon-...bce-p-135.html
    Ten będzie dobry?

Ja kupuję te 9 diodowe i chce mieć efekt neona, to chyba nie jest zabronione?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    BMW E46 330i

Domyślnie

Ja swoje wypadające oświetlenie tablicy mam podklejone na "kleju na gorąco".
    Rozwiązanie o tyle dobre że:
    a) trzyma, nie wypada
    b) w każdym momencie można wyciągnąć bo używając trochę siły klej ten można zerwać bez żadnego śladu, silikon się ciągnie i trudno jest go odkleić, usunąć z lakieru jeśli by znalazł się tam gdzie nie powinien
    c) jest zupełnie nie widoczne bo podklejone od strony wewnętrznej - nalane trochę kleju i obsadzone

Ewentualnie przewiercić otwór i na śrubkę.

Uszczelniać tego idealnie chyba nie ma sensu, ale jeśli już i masz samochód w innym kolorze niż czarny to kup sobie silikon bezbarwny, naprawdę trudno jest go usunąć z lakieru jak zaschnie nie w tym miejscu co powinien.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Ozzzi
    Mieszka w
    Modliborzyce/Janów Lubelski. LJA
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2000 Była, Teraz Alfa Romeo 156 1.8TS Sportwagon FL, Opel Astra G OPC

Domyślnie

Cytat Napisał wheelerwasp02 Zobacz post
    Nie wygląda źle.. choć widzę że występuje to zjawisko które mnie nieco śmieszy i nie podoba mi się.. czyli jednoczesną zaletą ledów jest to że są jasne.. ale są aż za mocne bo jak widać razem z tablicą oświetlają asfalt za autem niczym neony xD..

Skoro Ty masz użyte 5ledowe to może znajdę 3ledowe.. aktualnie mam zamontowane zwykłe żarówki tyle że mają one niebieską bańkę co po odpaleniu świateł tworzy defacto biały snop a nie niebieski wbrew pozorom.. i one świecą całkiem spoko tyle że troszkę za słabo.. plusem ich jest to że są tanie i asfaltu nie oświetlają..
    Jak będziesz miał mniej ledów to będzie słabo świeciło tak jak mi kiedy miałem 2 ledy spalone to nie miało już dużego kąta podświetlenia.