Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Temat: Zegary Alfa 145

Użytkownik Rowerzysta Avatar bLuBooO
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 16V T.S stylized Limited500

Domyślnie

Cytat Napisał kubusar146 Zobacz post
    hmm nie wiem po co ci taki licznik, skoro nawet go nie zamkniesz, nawet nie wiadomo czy ten stary zamykałeś...
    nie chciałbym być niemiły i niestosownie się wyrażać, ale sadzać po Twojej alfie (tej z awataru) to zbytnio nie powinieneś ingerować w czyjeś gusta. Nikt nie komentuje Twoich "modyfikacji", bo nikogo to nie interesuje. Piszę to tylko dla tego, bo skoro kolega się pyta o możliwość zamontowania liczników, powinien otrzymać tylko wiadomości odnośnie montażu, bo potem robi się milion stron i jak ktoś potrzebuje porady to zanim przejdzie przez ten cały spam to zdąży się wkurzyć i założyć ponownie nowy temat, w którym zostanie od razu zbluzgany ze ten temat już był poruszany. Sam zrobiłem oFFtop ale na szczęście mam pytanie związane z tematem.

Cytat Napisał daroo Zobacz post
    nie będzie ok!! robiłem taki swap i licznik od prędkości przekłamywał. jedyne co się da zrobić to przełożyć tarcze obrotomierza i wskaźniki temperatury i paliwa do swojego licznika, robiłem tak gdyż chciałem mieć dalej swój przebieg.

i w sumie to kolegi sprawa dlaczego chce taki licznik a nie czy go zamknie czy nie. mi się też ten z QV podobał dlatego chciałem go założyć do boxera.

a tak wyglądał licznik po zmianie tarcz:
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...xer_daroo.html
    a ogólnie to jest trudny manewr przełożenia tarcz? w sensie czy bardzo dużo jest z tym zabawy? czy można to zrobić szybko i sprawnie? bo coś gdzieś mi się obiło o uszy ze jakieś problemy są przy rozbieraniu zegarów w 145/146.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kubusar146
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    AR 156 2.4 jtd 98r

Domyślnie

a ogólnie to jest trudny manewr przełożenia tarcz? w sensie czy bardzo dużo jest z tym zabawy? czy można to zrobić szybko i sprawnie? bo coś gdzieś mi się obiło o uszy ze jakieś problemy są przy rozbieraniu zegarów w 145/146.

tak jest mały problem bo rozbierałem swój i po wyciagnięciu będziesz miał problem z wyjęciem wskazówek, musisz to zrobić bardzo delikatnie żeby nie połamać, a bardzo mocno się trzymają, i będziesz musiał uważać jak będziesz ściągać płytę główną żeby nie pokrzywić szpilek od napędów wskazówek.

licznik może jest elektroniczny ale jest sterowany przez ślimak w skrzyni biegów, który nie jest już elektroniczny i chciał czy nie chciał będzie przekłamywał dużo bardziej niż oryginalny, więc ja nie widzę sensu zakładania takiego licznika ewentualnie same tarcze ale będzie miał z tym trochę zabawy