Jak sie sprawdza przekaźniki???Napisał siwy144
Jak sie sprawdza przekaźniki???Napisał siwy144
łukasz155
Bezpieczniki w porządku, kostka też, jak sprawdzić przekażniki nie wiem,zamieniłem
ten który jest obok, efektów brak, jest tak samo, pozostała pompa paliwa,/po włączeniu kluczyka cisza/ gdzie jest? Filter paliwa/gdzie jest?/sprawdziłem jeszcze silnik krokowy,
wyczyściłem denaturatem,nie zamyka się do końca pozostaje mała szczelina, po za tym działa.Swiec nie odkręciłem,/brak klucza/ale od ostatniej wymiany łącznie z kablami
nie ma jeszcze 1000km.
Ryzykować odpalenie na pych lub ciągnięcie można gdy starter nie kręci
Mnie chce wyrwać silnik z ramy,/istnieje możliwość uszkodzenia katalizatora
Może przepływka?, generalnie spróbuj, na pych, albo na kawałek holu.
Po załączeniu zapłonu pompa nie zawsze musi działać. Układ może ma odpowiednie ciśnienie i pompa sie nie załączy. Dopiero jak zaczniesz kręcić.
Pompe paliwa masz w baku pod wykladzina bagaznika bedzie taka zaslepka czarna i tam dostanie sie do pompy. Filtr paliwa jest w okolicy prawego tylniego koła pod taka plastikową osłoną. Przekaźnik sprawdza sie przy pomocy miernika czy ma przejscie.Napisał J 155
Jakie zawory???Napisał alfasound_mania
Dziękuje za wszystkie podpowiedzi / te zawory też mnie zaskoczyły/ znalazłem pompę
i filtr,nawet go odkręciłem,lecz jego się chyba nie da wyczyścić .
Nie wiem po co to robiłem,bo przecierz wcześniej sprawdziłem że paliwo dochodzi.
no ale podczas krecenia paliwo dochodzi ? Bo jak paliwo i iskra jest to jusi palic chyba że nie ma komprechy.
przepraszam że ja tak nudzę, ale poczytałem inne posty na podobne do mojego tematy,
i zaczyna mi się rozjaśniać w głowie.
Nie napisałem poprzednio że jechałem na LPG,bo miałem mało benzyny,/ok.5 l/.
Może tak być że moja pompa co prawda podaje paliwo,lecz na przykład za mało?
Jakie powinno być ciśnienie na rurce przed wtryskiwaczami?
Jutro sprawdzę jeszcze przed filtrem,tylko muszę kupić uszczelki.
To jak pisałem że podaje za male cisnienie i już... Cisnienie ma być jakos 2.3 -2.7 jakoś takNapisał J 155
Z taka ilościa paliwa to nie zdrowo dla pompki :/ 3/4 baku trzeba miec jak na lpg. ale i tak lepiej zrobic jej wylacznik. Kup przekaznik rozwierajacy i zrob sobie
![]()