Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: wersje wyposażenia alfa 159

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał murgal Zobacz post
    Tak samo szukanie używki względem wyposażenia czy koloru, trochę trudno mi to zrozumieć. 159 jest dość mało na rynku a większość to złom, to jeszcze wybieranie jakiegoś specjalnego wyposażenia i skreślanie egzemplarza za np. brak xenonów to moim zdaniem głupota.
    A dla mnie nie
    Gdyby to bylo 100 zl to ok - nie ma takiej to kupie ta , niech bedzie
    Ale dla mnie zakup auta to jednak kupa kasy wiec chcialbym ja wydac na to co chce a nie na to co akurat jest do kupienia
    I tyle :p

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał piotrek_inf Zobacz post
    Mógłbyś podesłać na e-mail w lepszej jakości?
    http://www.fotosik.pl/u/jahu1/album/1562965
    Mam jeszcze PDFy z katalogiem, wyposażeniem i cennikiem z przełomu 2011 i 2012 roku. Warto pamiętać, że konkretne pakiety wyposażenia różniły się szczegółami w zależności od rocznika i kraju.

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    A dla mnie nie
    Gdyby to bylo 100 zl to ok - nie ma takiej to kupie ta , niech bedzie
    Ale dla mnie zakup auta to jednak kupa kasy wiec chcialbym ja wydac na to co chce a nie na to co akurat jest do kupienia
    I tyle :p
    To przecież oczywiste, że szukając konkretnego wyposażenia mocno zawęża się wybór i często płaci się to innymi wadami. Warto zastanowić się jaki jest wtedy koszt doprowadzenia auta do oczekiwanego wyposażenie. Zapłacenie 1500 zł za nieoryginalną nawigację to nie jest dużo pieniędzy biorąc pod uwagę samochód kosztujący 30-40 tys zł. Inna sprawa, że akurat nawigacja w 159 jest wybitnie słaba. I dla mnie to był powód, żeby unikać aut z nawigacją. Wolałem zwykłe radio z mp3 i wyjściem line in.
    Dla odmiany za to – uważam, że xenon to jest jedna z tych rzeczy, z której bardzo trudno będzie mi zrezygnować w przyszłym aucie. A niestety xenon jest jedną z najtrudniejszych do dołożenia rzeczy (choć akurat w wypadku 159 okazuje się, że to kwestia ok. 3000 zł, więc nie jest tak źle).
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 17-02-2014 o 23:35

Użytkownik Rowerzysta Avatar Psycha89
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 Jtdm sw i 156 1.8 ts

Domyślnie

przerabialem to , mial byc 2.4 xenon skóra i navi a zostalo tylko 2.4. chcac znalesc w miare zadbany egzemplarz szukalbym w nieskończoność

Użytkownik Świeżak Avatar loeb666
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    alfa 159 8V 09"

Domyślnie

A ja szukałem auta ok roku bo miała mieć xenon , skórę i szyberdach i taką mam

Użytkownik Embrion
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 16v '08

Domyślnie

Mógłbyś podesłać na e-mail w lepszej jakości?
    Lepszej jakości niestety nie mam, posiadam tylko to co wrzuciłem, pobrane kiedyś z forum.

EDIT
    Jednak u mnie mam lepszą jakość, forum musi jakoś dodatkowo kompresować obrazki, nie wiedziałem o tym. Mam to samo co Jahu wrzucił na fotosika więc nie będę dublował
    Ostatnio edytowane przez Piter80 ; 18-02-2014 o 09:34

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotrek_inf
    Auto
    Lancia Delta III 1.8 Di

Domyślnie

Cytat Napisał Piter80 Zobacz post
    Jednak u mnie mam lepszą jakość, forum musi jakoś dodatkowo kompresować obrazki, nie wiedziałem o tym. Mam to samo co Jahu wrzucił na fotosika więc nie będę dublował
    dodatkowa kompresja na forum chyba jest, ale dzięki , to co podesłał Jahu jest ok.

Co do wyposażenia, dziwne, że w PL nie było wersji Distinctive z silnikiem 1.9JTS, czyli tego co mam u siebie

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    To przecież oczywiste, że szukając konkretnego wyposażenia mocno zawęża się wybór
    oj zawężą sie i to bardzo ...
    u mnie do max 3-6 sztuk ( allegro , mobile , autoscout )

- - - Updated - - -

Cytat Napisał loeb666 Zobacz post
    A ja szukałem auta ok roku bo miała mieć xenon , skórę i szyberdach i taką mam
    a ja chcę :
    sw 159 , 08 + , Ti ( tylko ) , czarna ( preferowana skóra banan ) , biała ( dopuszczalna skóra czarna ) , czerwona ( skóra banan lub czerń ) , silnik 1.9 lub 2.0 , wszelkie mohery , alkantary , zamsze , welury odpadają, navi zbędna

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

dodatkowa kompresja na forum chyba jest, ale dzięki , to co podesłał Jahu jest ok.

Co do wyposażenia, dziwne, że w PL nie było wersji Distinctive z silnikiem 1.9JTS, czyli tego co mam u siebie
    Ale czego oczekiwales od motoryzacyjnego 3 swiata ? 1.9 jts distinctive był tylko na bardziej rozwinięte rynki w Europie czyli stara EU 15

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Szczerze powiedziawszy, nie rozumiem głosów, które krytykują stawianie kryteriów przy zakupie samochodów, a już nazywanie ich głupotą, jest, po prostu, niedorzeczne. Ja swojej szukałem przez trzy lata - ponieważ moim kryterium nie był czas, za to postawiłem na kolor, wyposażenie i silnik - taki chciałem, taki kupiłem, taki mam - powtarzałem sobie, że ja nie chcę jakiegoś samochodu, tylko swój samochód. Nie wyobrażam siebie, że co, jak co, ale samochód kupić na zasadzie "biorę, bo nic lepszego nie znajdę" - przecież każde wejście do niego odbijałoby mi się czkawką, tego zgniłego kompromisu, a nie po to przecież kupuję samochód Ktoś tam pisze, że większość 159 na rynku wtórnym to złom, ktoś innym mu przytakuje - ludzie, miast kupować samochody, zajmijcie się kupowaniem ziemniaków, bo to i koszt mniejszy i szkoda mniej dotkliwa.
    Jeśli chodzi o navi... doskonała na pewno nie jest, są lepsze, są i gorsze, ale ktoś kto pisze o niej "złom", nie do końca wie, co pisze.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Ja pierdziele 3 lata latać za autem to już "hardcor". W tym czasie to trzeba chyba na nowo się określić czego się szuka bo jednak przez 3 lata w motoryzacji się troche zmienia...