http://www.fotosik.pl/u/jahu1/album/1562965
Mam jeszcze PDFy z katalogiem, wyposażeniem i cennikiem z przełomu 2011 i 2012 roku. Warto pamiętać, że konkretne pakiety wyposażenia różniły się szczegółami w zależności od rocznika i kraju.
To przecież oczywiste, że szukając konkretnego wyposażenia mocno zawęża się wybór i często płaci się to innymi wadami. Warto zastanowić się jaki jest wtedy koszt doprowadzenia auta do oczekiwanego wyposażenie. Zapłacenie 1500 zł za nieoryginalną nawigację to nie jest dużo pieniędzy biorąc pod uwagę samochód kosztujący 30-40 tys zł. Inna sprawa, że akurat nawigacja w 159 jest wybitnie słaba. I dla mnie to był powód, żeby unikać aut z nawigacją. Wolałem zwykłe radio z mp3 i wyjściem line in.
Dla odmiany za to – uważam, że xenon to jest jedna z tych rzeczy, z której bardzo trudno będzie mi zrezygnować w przyszłym aucie. A niestety xenon jest jedną z najtrudniejszych do dołożenia rzeczy (choć akurat w wypadku 159 okazuje się, że to kwestia ok. 3000 zł, więc nie jest tak źle).
Ostatnio edytowane przez jahu ; 17-02-2014 o 23:35
przerabialem to , mial byc 2.4 xenon skóra i navi a zostalo tylko 2.4. chcac znalesc w miare zadbany egzemplarz szukalbym w nieskończoność![]()
A ja szukałem auta ok roku bo miała mieć xenon , skórę i szyberdach i taką mam![]()
Ostatnio edytowane przez Piter80 ; 18-02-2014 o 09:34
oj zawężą sie i to bardzo ...
u mnie do max 3-6 sztuk ( allegro , mobile , autoscout )
- - - Updated - - -
a ja chcę :
sw 159 , 08 + , Ti ( tylko ) , czarna ( preferowana skóra banan ) , biała ( dopuszczalna skóra czarna ) , czerwona ( skóra banan lub czerń ) , silnik 1.9 lub 2.0 , wszelkie mohery , alkantary , zamsze , welury odpadają, navi zbędna
Szczerze powiedziawszy, nie rozumiem głosów, które krytykują stawianie kryteriów przy zakupie samochodów, a już nazywanie ich głupotą, jest, po prostu, niedorzeczne. Ja swojej szukałem przez trzy lata - ponieważ moim kryterium nie był czas, za to postawiłem na kolor, wyposażenie i silnik - taki chciałem, taki kupiłem, taki mam - powtarzałem sobie, że ja nie chcę jakiegoś samochodu, tylko swój samochód. Nie wyobrażam siebie, że co, jak co, ale samochód kupić na zasadzie "biorę, bo nic lepszego nie znajdę" - przecież każde wejście do niego odbijałoby mi się czkawką, tego zgniłego kompromisu, a nie po to przecież kupuję samochódKtoś tam pisze, że większość 159 na rynku wtórnym to złom, ktoś innym mu przytakuje - ludzie, miast kupować samochody, zajmijcie się kupowaniem ziemniaków, bo to i koszt mniejszy i szkoda mniej dotkliwa.
Jeśli chodzi o navi... doskonała na pewno nie jest, są lepsze, są i gorsze, ale ktoś kto pisze o niej "złom", nie do końca wie, co pisze.
Ja pierdziele 3 lata latać za autem to już "hardcor". W tym czasie to trzeba chyba na nowo się określić czego się szuka bo jednak przez 3 lata w motoryzacji się troche zmienia...