Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Alfa 159 2,4 q-tronic - ostrzeszów pawel-car UWAGA

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    cieżko pojąć czemu takie ewidentne oszustwa, przestępstwa nie są ścigane i takie kreatury, jak te z Kórnika czy Pleszewa nie ponoszą kary? poza tym, co to za prostactwo te auta sprowadza...myje silnik, widać ze myty ale mówi, że nie mył.... ma ludzi za idiotów?
    Czy polskie państwo nie potrafi poradzić sobie z plagą nieuczciwych handlarzy, oszustów?

Państwo Polskie nie reaguje na dymanie wzajemne obywateli. Państwo Polskie reaguje dopiero wtedy, jak ono jest dymane.
    To, że ktoś Ci sprzedał szrot nikogo nie interesuje. Interesujące jest to, czy odprowadzone są wszelkie podatki z tym związane.
    A dlaczego się ściga tych na końcu za przekręt na VAT? A nie próbuje ukrócić patologii w zarodku?

Druga sprawa, to każdy chce wierzyć, że to właśnie jemu trafiła się ta mityczna okazja.
    Taki rynek, jacy kupujący.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

to prawda, Polak kupi wszystko, byle było tanie. Niestety.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Romeo Avatar Greciu
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    Maserati Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Druga sprawa, to każdy chce wierzyć, że to właśnie jemu trafiła się ta mityczna okazja.
    Amen i już nic ani nikt tego nie zmieni. Niestety
    Jest:
    Maserati Quattroporte V

Były:
    AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD

Użytkownik Alfa i Omega Avatar largo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa 147 1,9 jTD 2004r 154 KM (fabr 115KM)

Domyślnie

A dlaczego się ściga tych na końcu za przekręt na VAT? A nie próbuje ukrócić patologii w zarodku?

Ostatnio na otomoto widziałem 2 sąsiadujące ogłoszenia (po wszystkich filtrach jakie zastosowałem). Okazało się, że to jest to samo auto (ten sam VIN), ten sam sprzedający, ta sama cena, oba "bezwypadkowe", prawie te same zdjęcia. No i tutaj podobieństwa się kończą... 2 różne przebiegi (ba- nawet zdjęcia licznika były) i sprzeczne ze sobą opisy (w jednym, że auto krajowe, w drugim, że sprowadzone; rocznik różny!).
    Tylko taki handlarzyna doda, że ogłoszenie nie jest ofertą handlową w sensie kodeksu i gówno mogą mu zrobić...

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

mogą zrobić... mogą nie kupować od niego....
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Świeżak Avatar grzegi90
    Mieszka w
    Cieszyn - Wielkopolskie
    Auto
    AR 159 SW 2.0JTDm Alfa 147 TI 1,9JTD - była

Domyślnie

Zgadzam się w 100% z Szerszeniem.
    Niestety w zdecydowanej większości kupujący muszą mieć przebieg poniżej 200tyś i nie ważne czy samochód jest z roku 99 czy 2010.
    sam sprzedając moją Alfe z przebiegiem 300tyś miałem nie mały problem bo wszyscy narzekali ze to już dużo itd. a czy 300 tyś na diesla to dużo?
    Oczywiście lepiej wierzyć w to, że samochód z Niemiec, w dodatku diesel, po prawie 10 latach ma przejechanie 150 tys.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Była 156 2.4 JTD SW

Domyślnie

Dla odświeżenia dodam coś od siebie.
    Znowu mnie naszło na Alfę, tym razem taką na dojazdy do pracy i w pracy. Małą 147 JTD.
    Dzwoniłem do tego komisu dzień wcześniej i rano w dzień wyjazdu, mają teraz dwie Alfy i przez telefon pełen wypas.
    Jak przyjechałem to dres nawet do mnie nie wstał z krzesła, miał problem z dzień dobry i morda robiła za wizytówkę. Już w tym momencie chciałem odjechać jak najdalej, ale myślę sobie że nie będę kogoś wkładać natychmiast do określonej szuflady. Proszę o kluczyki do obu aut: Nie ma, szukają, nie pasują, drzwi się nie otwierają, piloty nie działają, klamki to samo, pracownik dresa twierdzi że nic nie wie, dres nadal nie wychodzi, auta nie odpalają, syf i mogiła. Akcja trwa może 10min i wychodzę z tej nory. Byłem tam wczoraj. W opisie obu pojazdów oraz rozmowie telefonicznej: Przyjeżdżać, brać bo rewelka. I jeszcze moja obserwacja socjologiczna - Dzień wcześnie objeździłem troszkę terenu na zachód i południowy zachód od Wrocławia, nawet tam gdzie Alfy były tylko odpicowane na sprzedaż traktowano mnie jak Klienta, nawet jeden typowy dres przywitał mnie: dzień dobry Panu może kawkę zrobię bo Pan z drogi. Nawet jak już widzieli że nie kupię, to i tak trzymali fason mówiąc abym sobie spokojnie oglądał i pomyślimy coś o cenie. Całkowicie inne podejście! Wczoraj pociągnąłem z bratem w rejony tego pawel-car, Ostrzeszów, Ostrów, Sieradz, Kalisz i cała tamta okolica. W jednym miejscu prawie wyrzucili mnie z komisu, bo powiedziałem że koło dwumasowe tłucze tak że z jednego metra słychać. Fatalne zachowanie sprzedawców, arogancja i brak kultury. Może miałem taki pechowy dzień, sam już nie wiem. Potwierdzę jeszcze, że byłem świadom tego co mówię i czynię, byłem miły i uprzejmy. Agresywność "0"
    Kończąc, zdecydowanie odradzam tego sprzedawcę! To jakieś nieporozumienie!