Dzięki bardzo za zainteresowanie tematem.
kandy, czekam z niecierpliwością na foto i wtedy podejmę decyzję
Pozdrawiam
Opony są już w piwnicy i teraz czekają na wizytę u wulkanizatora, która najprawdopodobniej nastąpi w sobotęJuż się nie mogę doczekać nowych felg
![]()
kendy, doskonale Cię rozumiem
Jak u Ciebie z zawieszeniem, nic nie było przy nim dłubane??
Standard, bo jeśli chciałbym obniżyć, to mógłbym zapomnieć o korzystaniu z garażu![]()
Ok, a nie zastanawiałeś się nad dystansami ?![]()
Nie, ale przy dystansach to chyba będziesz się zbliżać do zbyt dużego rozstawu kół niż ten zalecany przez producenta (pewny nie jestem) i nie wiem czy koła nie zaczną wystawać poza obrys, albo nie zaczną się o coś ocierać. To już musiałbyś sprawdzić sam, bo nie jestem ekspertem![]()
No i nadszedł ten piękny deszczowy dzień, w którym zmieniłem sobie opony
Zdjęcie przed zmianą
Po zmianie
A tak wygląda zimówka 205 obok letniej 225 (ta zimówka jakoś szersza mi się wydaje)
Generalnie czuć zmianę szerokości gumy, przy ruszaniu kierownica chodzi trochę ciężej, ale za to przy prędkościach ok 60 km/h jak dla mnie lepiej się jedzie. Auto sprawia wrażenie przyklejonego do drogiJasne bardziej czuć wyboje itp, ale jak dla mnie jest OK. Opony nie są głośne co jest dla mnie dużym plusem. Także jak dla mnie te 225/45 raczej będą robić robotę
Przy okazji pochwalę się nowymi felgami
![]()
Rzeczywiście, wielkiej różnicy nie widać, ale i tak też się na takie zdecyduję
Dzięki za foty i ogólne ogarnięcie tematu.
Felgi bardzo fajne, 7' szerokości??
Nie myślałeś o jakiejś delikatnej chromowanej końcóweczce na tłumik ?![]()
Ostatnio edytowane przez Alf87 ; 15-03-2014 o 15:47
Nie ma sprawy, sam też miałem problem z oponami, więc jeśli mogłem pomóc, to czemu nieFelgi to oryginalne TI 17x7
Co do wydechu to chromowana końcówka przy zardzewiałym tłumiku nie wyglądałaby zbyt dobrze
Będzie inny tłumik to może rzeczywiście się zastanowię nad jakimś ładnym akcentem
Btw 225 wg producenta jest za szerokieNa 17" zaleca 215