Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 98

Temat: Alfa romeo 147, czy będzie mnie na nią stać?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    PL
    Auto
    były 147 ts i 156 jtdm

Domyślnie

szukaj na spokojnie benzyny ze sprawdzona historia. TS to nie jest wielka tragedia, nie będziesz jeździć dużo wiec spalanie nie powinno Cię stresowac.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Nie istotne.

Domyślnie

Jak kupujac auto mozna nie sugerowac się rocznikiem i wyposazeniem ... o ile rocznik jestem w stanie zrozumiec o tyle wyposażenie już nie.. Przecież będzię w aucie spędzał spory kawałek życia, więc chyba lepiej czuć się dobrze w nim? Generalnie tak jak ktoś napisał- gnije podloga, zawieszenie do super trwalych nie nalezy, części nie są tanie. Ja bym odpuścił alfe i kupił cos konstrukcyjnie prostszego, a na pewno nie pakował się w diesla, jeśli nie latasz dużo, bo chciaż te fiatowskie należą do bezawaryjnych, to jak coś siądzie koszta są spore. Nie wspomne o osprzęcie w alfach, ktore lubi się psuć. Jeśli nie chcesz zeby CI się koszmary śniły z alfa w roli głownej, to się zastanów

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Weź pod uwagę, że kupujesz auto używane... Za 8 tyś, schował bym to między bajki. Bo będziesz musiał spoooro dołożyć. Patrz raczej koło 10 tyś zł, jeżeli nie chcesz powielić opinii, że Alfa się psuje Oczywiście zostaw sobie ok 1000-1500 zł na wydatki początkowe.. olej, rozrząd, filtry... ble ble ble.. Czyli bezpieczna jak dla mnie opcja to mieć 12 tyś zł na takie auto. Ale zrobisz jak uważasz...

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Jafet Zobacz post
    Jak kupujac auto mozna nie sugerowac się rocznikiem i wyposazeniem ... o ile rocznik jestem w stanie zrozumiec o tyle wyposażenie już nie.. Przecież będzię w aucie spędzał spory kawałek życia, więc chyba lepiej czuć się dobrze w nim?
    Pewnie, że lepiej czuć się dobrze,ale umówmy się 10tyś to kwota za którą kupujemy to co jest w możliwie najlepszym stanie. Nawet jeśli nie ma elektryki z tyłu albo mało poduszek.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Karol147
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6

Domyślnie

Dzięki Panowie za rady Zdecydowałem, że na 100% będę kupował Alfę 147 tylko chyba jeszcze nie teraz. Bo jak tak czytam to wychodzi, że mam kasę na auto, ale nie mam na pakiet startowy + naprawy ewentualne. Tzn oczywiście zależy za ile bym ją kupił. Bo czasami widzę, że ktoś wystawia Alfę 147 za 10tyś zł i się nie sprzedaje i później wystawia ją za 8 albo jeszcze niżej. Wart np zainteresować się tym ogłoszeniem? http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#5c26158ca9

Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto

Domyślnie

Mowa była o benzynie... Na diesel'a ładnego to szykuj 12 tyś + pakiet startowy na samo auto a nie 6900

Chłopie... 6900 zł, przebieg 159 tyś km i wszystko elegancko Za tą kasę to nawet benzyny ładnej nie kupisz. Życzę powodzenia

Użytkownik Embrion
    Auto
    147 TS

Domyślnie

Chciałbym się podłączyć pod temat, ponieważ również interesuje mnie koszt utrzymania 147'ki (TS). Czy któryś z użytkowników mógłby podzielić się kosztami serwisowania tej Belli? Koszt zawieszenia (oczywiście TRW), wymiany rozrządu, elektryka, a więc ogólnie najczęściej eksploatowane rzeczy w 147 (oczywiście z robocizną). Pomijam oczywiście kwestię przekręconych panewek i kosztów z tym związanych bo to chyba jedyny poważny problem z TS'em, na który nie mamy dużego wpływu

Użytkownik Znawca Avatar m4tinez
    Mieszka w
    Bieruń
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 120KM FL

Domyślnie

Rozrząd z wymianą na oryginalny wariator: 900zł + robocizna z 200zł
    Rozrząd z regeneracją wariatora:500zł + robocizna
    Kompletne zawieszenie przód z TRW: ok 1000zł
    Elektryka to sam nie wiem o co ci chodzi.

Co do panewek, to mamy duży wpływ na nie. Dobry olej, nie piłowanie na zimnym i będzie ok. Podstawa to dobry olej. Przykład ? Kolega z forum ma alfe 156 z silnikiem 1.8TS 144KM, pierwszy właściciel, od początku lana Selenia i ma przejechane 284tys bez wymiany panewek. Da się ? Da się. Tylko nigdy nie wiesz jak poprzedni właściciel dbał.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał m4tinez Zobacz post
    Kompletne zawieszenie przód z TRW: ok 1000zł
    Chyba braknie nieco tego 1000 na kpl przod trw ( kpl w sensie dolne, gorne, łaczniki i np jeszcze gumy na stabilizator )
    Ok 1200 bym policzyl niestety

Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto

Domyślnie

Dlatego nie kupuje się 147 za 6900 zł