Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: gaz groźny dla T.S. ?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    WA
    Auto
    166 3.2 V6 TI

Domyślnie

ja tak samo mogę potwierdzić, że w mojej 155 1.8 (wcześniej 1.6) siedzi instalacja gazowa na polskich podzespołach (gdzieś z okolic Białegostoku części są) i wszystko jak najbardziej w porządku. Spadek mocy prawie nieodczuwalny.
    Instalacja gazowa, sekwencja za 2300 zł
    Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI

/Grzesiek

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Napisał selius
    Mam instalacje BRC sequent 24 i jestem z niej naprawde zadowolony. Wtryskiwacze mam firmy matrix, jest bardzo cicha, w srodku wogole jej nie slychac, nie czuc spadku mocy ani wiekszego spalania. Dodam ze mialem wczesniej w omedze b 2.5 v6 instalacje stag 300 i nie bylem zadowolony... Wtryskiwacze Valteka czerwone nie polecam bo sa bardzo glosne, chodzil jak diesel... BRC ma tez fajne ustawienie gazu tzn zebranie map wtryskow itd a w stagu byly problemy... Nie zaluj na montaz a bedziesz cieszyl sie bardzo dlugo.
    Coś kolego wiesz ale nie do końca Stag 300 przeciesz robi mape wtrysków na podstawie zebranej mapy benzynowej. Valtecki - raile sa głośnymi wtryskiwaczami ale za to bardzo tanimi.
    W swojej alfie mam gaz od 1,5 roku, problemów było troszke ale to z winy partactwa zakładu LPG.
    W volvie taty instalacja jest oryginalna holenferska od nowosci auta, auto ma przejechane juz ponad 315 tyś km na gazie i jest naprawde super. Jest to jednak instalacja 2 gen z dosyć mocno rozbudowana elektroniką.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Witam! Ja co prawda mam Lancie Kappe,która do Polski przyjechała z Francji z przebiegiem nieco ponad 100 tyś. i zaraz założona instalacja i teraz prawie 200 tyś. i śmiga całkiem fajnie :wink:
    Instalacja Lovatto.

selius
    Gość

Domyślnie

Ja staga nie zalozyl bym nawet za polowe ceny bo sa problemy z ustawieniem.
    FlaY - wiem jak sie ustawia gaz I, II gen i sekwencje wiem mi nie musisz tlumaczyc ze trzeba zebrac mape wtryskow... A jesli mowisz ze Valteki sa dobre to chyba Ty sie nie znasz na tym do konca

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

selius gdzie w mojej wypowiedzi jest napisane ze valtecki sa dobre ?? napisałem że " Valtecki - raile sa głośnymi wtryskiwaczami ale za to bardzo tanimi" jakośc ich jest adekwatna do ceny
    AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Dobre wtryski to magic jety.

selius
    Gość

Domyślnie

FlaY sory musialem zle przeczytac lepiej dolozyc kilka zl i kupic matrixy

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

Wiem sam zakładałem gaz w pewnej firmie nie majac pojęcia co sie z czym je ( sekwencja) zrobili mnie tak ze mam najgorsze gówno ale jakoś sie da jeszcze jeździc a przerabiac sie nie opłaca za bardzo dobry reduktor i wtryskiwacze to z 600 zł wyjdzie za częsci.
    Wracając do tematu ja jak wymieniałem silnik to zawory były w dobrym stanie wogólnie niewypalone. Na gazei tamten silnik zrobił 15 tyś km z czego ostatnie 5 tyś na uszkodzonej wiązce i dostawał podwojona dawke gazu 22-24 litry na 100 km i niezaszkodziło mu to a był piłowany prawie cał czas na maxa bo na wolnych sie zalawał Mowa o silniku 8 V który ma duże zawory
    AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6

G9
    Gość

Domyślnie

dziękuje wszystkim za wypowiedzi...przekonaliscie mnie ale rozbiłem moją Alfke trochę i teraz zamiast do gazownika pójdzie do blacharza...