Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: [145] Wkładki zamków

Tiga
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał oran
    Aha, no to szukam tylko prawych, od tylnich drzwi by pasowała wkładka też?
    Dokładnie , jest sens zakładania tylko prawego. Jednak do tych tylnych dzwi to już nie był bym taki pewien. Ja wymieniałem w 145, więc innych dzwi jak od kierowcy z prawej strony nie widziałem :wink: Nawiasem mówiąc, przecież tylne dzwi 146 nie mają wkładki do klucza,a więc nie mają białego cięgna które prawdopodobnie pękło. Kolego, już nie kombinuj za dużo tylko poszukaj wkładu od kierowcy do 145/146 i unikniesz komplikacji.

Pozdr. Tiga :wink:

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kedzierzyn-Kozle, Poland
    Auto
    AR 145 1.6 boxer '96 i AR 147 1.9 JTD 8v '01

Domyślnie

Czyli jak to jest? Moge sobie przelozyc zamek caly z lewych drzwi na prawe? Chce tak zrobic poniewaz mam 2 klucze:jeden do drzwi kierowcy,a jeden normalny,czyli do reszty ;/
    Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.

oran
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tiga
    Cytat Napisał oran
    Aha, no to szukam tylko prawych, od tylnich drzwi by pasowała wkładka też?
    Dokładnie , jest sens zakładania tylko prawego. Jednak do tych tylnych dzwi to już nie był bym taki pewien. Ja wymieniałem w 145, więc innych dzwi jak od kierowcy z prawej strony nie widziałem :wink: Nawiasem mówiąc, przecież tylne dzwi 146 nie mają wkładki do klucza,a więc nie mają białego cięgna które prawdopodobnie pękło. Kolego, już nie kombinuj za dużo tylko poszukaj wkładu od kierowcy do 145/146 i unikniesz komplikacji.

Pozdr. Tiga :wink:
    Hehe, no masz racje, przecież tyłu się nie da kluczem otworzyć ehehe.

Potrzebuje zamka od pasażera jakby co, no ale nie ważne, a ja myśle, że mi się popsuła sama wkładka, bo dalej moge otwierać tym zamkiem drzwi, ale tak samo każdy może je otworzyć wytrychem - bez zbędnego hałasu, bo już wkładka jest tak rozbita, że wystarczy tylko przekręcić zamek odpowiednim czymś.

Tyle dobrze, że nie można tego otworzyć innym kluczykiem od Alfy czy też od Fiata czy czegoś, zapadki chyba żyją nadal, także gites, poza tym nie mam już nic takiego co mogliby mi z auta ukraść.

Tiga
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Parzi
    Moge sobie przelozyc zamek caly z lewych drzwi na prawe?
    Przeciez pisałem wcześniej,że nie, czytaj uwaznie :wink:

thing
    Gość

Domyślnie

a dziś na złość mi zaczął nawalać po stronie kierowcy ;// gdy przekręcam w prawo (aby otworzyć) czuć takie jakby chrobotanie o jakąś sprężynkę. Zamek pewnie do wymiany, na szczęście udało mi sie zamknąć auto.