I gdzie te wodziki można dostać? Bo sądzę, że chyba ciężko z nimi..
I gdzie te wodziki można dostać? Bo sądzę, że chyba ciężko z nimi..
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
ostatnio regulowałem obie szyby ,kont pochylenie i wysokość góra dół .Przy okazji wymieniłem linkę (cięgło) 70zł z hakiem w aso na zamówienie.U mnie gdy szyba była w pozycji na maxa w górę ,drzwi ciężko się zamykały jak by parły .Wyregulowałem je lekko opuszczając ogranicznik górnymi śrubami ,dolnymi pochyliłem szybę w kierunku uszczelki by bardziej dolegała ..i jestem naprawdę zadowolony z efektu .Po myciu czasem przeciekło parę kropli od wewnątrz teraz nie ma takiej sytuacji ,nic nie gwiżdże w czasie jazdy.Szyba ma niewielki luz ,ale czy w bezramkowych drzwiach nie jest to normalne? ostatnio miałem okazję sprawdzić jak to wygląda w mercedesie clk -to samo szyba miała lekki luz a przy domykaniu czuć ,że się odchyla (rusza)...miałem kiedyś calibrę w stanie ,,gabinetowym ,,też miała lekki luz na szybie..taki urok bezramkowych drzwi ładne ale nie praktyczne.
Tomi nie wiem jak to wyglądają te części o których piszesz ,bo na eperze nie ma ich rysunku.jak masz jakieś foto to daj ,przy następnej rozbiórce drzwi bym sprawdził,szkoda bo dziś skończyłem i założyłem boczek..ale zawsze można zdjąąąć![]()
Nie wiem jak u Was to wygląda, u mnie szyba sobie lata i na pewno tak nie ma być, przy sprawnym mechanizmie nie powinno nic luźno latać. Zresztą wnioskuję nie po luzie na szybie, tylko po powycieranych elementach o których pisałem, nie zrobiłem ostatnio zdjęcia. Jak będę się przymierzał żeby to dorobić, to na pewno porobię.
porób bo na prawdę nie kojarzę o jakie wodziki chodzi..a dziś jeszcze miałem otwarty boczek..i smarowałem jeszcze to co trzeba było .następnym razem obadamy porób foty.
no latać to raczej nic tam nie powinno ,pewnie to o czym piszesz to będzie newralgiczna część tego mechanizmu i znów zaczną się poszukiwania świętego grala.![]()
Ostatnio edytowane przez maras37 ; 20-05-2014 o 20:30
Uszczelki to jakis dramatdlugo musieli kombinowac jak tu utrudnic zycie uzytkownika przy ich wymianie. W Gtv nigdy nie bedzie cicho w srodku nawet podejrzewam ze przy nowym aucie powyzej 120 byl szum wiatru. Nigdy sie nie dowiemy bo nie sadze zeby na forum i w ogole w Polsce byl ktos kto kupil Gtv w salonie
Sent from my iPhone
Born to be wild.