To moje zegary. Generalnie montaż jest tak jak omen napisał p&p natomiast schody zaczynają sie w momencie sparowania elektroniki. Zegary mają swój procesor w którym zapamiętane są ustawienia pojazdu dawcy łącznie z przebiegiem. Pojazd w momencie uruchomienia zapłonu wysyła sygnał do wszystkich podzespołów w pojeździe i kiedy coś sie nie zgadza np. liczba zapamietanego wyposażenia na pokładzie to wyrzuca nam błąd skutkujący miganiem przebiegu. Jest to problem z którym niektórzy użytkownicy mieli do czynienia w przypadku wymiany radia na nie oryginalne. Na forum są opisane procedury jak to usunąć za pomocą kabla ELM niestety nie jestem fachowcem od kręcenia liczników i sobie z tym nie poradziłem.
Napoczątku wziąłem swoje zegary i podmieniłem poprostu tarcze efekt był połowiczny ponieważ brakowało zimno białego podświetlenie więc miałem tarcze BL i standardowe czerwone podświetlenie, wygląda to fajnie ale nie o to mi chodziło.
Aby uzyskać białe podświetlenie opcje były dwie albo przelutować 12 diodek albo procesor. Ponieważ wskaźniki od paliwa i temperatury zamocowane są na osobnej płycie okazało się ,iż wystarczy przelutować tylko 8 diodek z płyty głównej. Zajęło mi to 30 min i już!
Efekt zegarów Black Line lub QV w tubach jest naprawdę super ( najlepsze zegary jakie widziałem) zdjęcia zrobione były telefonem ale jak tylko wpadnie mi jakieś lustro w ręce to postaram się zrobić Real foto, w moim temacie nie było zbytnio zainteresowania tą modyfikacją więc też na siłę się tym nie chwaliłam.
Przy rozbieraniu zegarów szczególną uwagę trzeba zachować podczas ściągania/ zakładania wskazówek ponieważ można uszkodzić siłowniki, naszczęście do puki nie uszkodzimy zwojów to można je do woli naprawiać![]()
jeśli ktoś nie ma wprawy w lutowaniu to też niech poprosi o pomoc. Dla wprawionej osoby to kilkanaście minut![]()
wrazie pytań pomogę
Wysłane z iPada