wariator nowy, może podłączyć elektro zawór wariatora na stałe i sie przejechać? paliwo nie może być bo wcześniej jezdziła na lpg i było to samo.
wariator nowy, może podłączyć elektro zawór wariatora na stałe i sie przejechać? paliwo nie może być bo wcześniej jezdziła na lpg i było to samo.
Na wolnych obrotach podłącz 12V do elektrozaworu i zobacz czy zmieni się praca silnika. Jeżeli tak to elektrozawór dobry, choć warto go zawsze wyciągnąć i wyczyścić bo lubi się zasyfić.
sprawdzałem przestawia. jeździłem z wpiętym miernikiem sygnał też ok.
i wyczyszczony też jest.
A czujesz podczas jazdy że faktycznie jest coś nie tak ? Czy wgl tego nie czuć bo może hamownia coś nie teges. Wgl jakby patrząc na ten wykres to autem powinno szarpać skoro są takie skoki.
nie ma tego za bardzo czuć ale jest i widać na obrotomierzu i prędkościomierzu te spadki mocy są płynne i najlepiej widać i czuć 5tym biegu.
dziś zmieniłem cewki na inne, bez zmian sprawdziłem elektrozawór wariatora jest ok przestawia fazy. Nie wiem gdzie szukać![]()
widzę ze już nikt nie ma pomysłów.
Nie wdupia ogromnej ilosci oleju ? Moze jakies stery, nie wiem ;f
Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 25-05-2014 o 21:05
olej był niedawno zmieniony. może ten wariator jakiś trefny
A rozrzad jest dobrze ustawiony ? Tzn. ustawiany za pomoca blokad, z gmp a nie na kreseczki ?
Pompa paliwa, listwa z wtryskami ? Albo moze silniczek krokowy, ale on chyba odpowiada bardziej za wolne obroty.
Wałki są w dobrym stanie ?
Ale z drugiej strony tez nie wywala bledu, zeby wypadal Ci jakos zaplon...
Ale tez pisales, ze tankujesz po calej polsce, wiec gdzies mogles sobie nalac jakiegos syfu i cos przytkało...
Powiem Ci szczerze, ze ja mialem tak, ze jak samochod stal "maska w dol" to nie odpalal i mial problemy cisnac pod górke, poszla na ogien pompa paliwa itd. Co prawda nie pomoglo to, na odpalanie bo problemem byla woda w tłumiku, ale jezdzac tam wszedzie palcem to doslownie taka czarna zlepa byla w tym baku, dla mnie masakra.
Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 26-05-2014 o 09:13