a co powiecie na spalanie 10 l po takim zabiegu jak werter81 tylko kolektor stary zaslepiony kopci lekko korekty w normie dodam że to 1,9 16v
a co powiecie na spalanie 10 l po takim zabiegu jak werter81 tylko kolektor stary zaslepiony kopci lekko korekty w normie dodam że to 1,9 16v
Także ciekawi mnnie ten wykresik... zarówno przed i po modzie.
Co do dymienia to u mnie tuner znalazł nieszczelność przy EGR`e spowodowana zjechanym gwintem na srubie (to ze wyłączony i zaślepiony nie bedzie mialo znaczenia jesli od kolektora bedzie sadziło powietrzem). Oczywiście dymienie zmniejszyło się.
Oczywiście nieszczelności możesz szukać też w innych miejscach.
Kolejną rzeczą są wtryski. Wytypowali mi dwie sztuki po przelewówce.. korekty na nich mam odpowiednio -1,2 na nr5 i +1,1 na nr 1 .. to teżzapewne ma spory wpływ
Dokładnie jak kolega wyżej napisał. Przy takich ingerencjach można coś pomoniąć / źle złożyć. Przy usuwaniu klap jest co robić tzn co rozbierać. Może ciągnie lewe powietrze dlatego kopci - wypadałoby sprawdzić cały dolot .
A kolego werter wykresik wrzuć tutaj![]()
Naprawa skrzyń M20, M32 ---> http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...ml#post2004527
https://www.youtube.com/watch?v=WztjfgsSgJU - polskie złomowisko.
Jak szukać nie szczelności dolotu? Przecież jest tam ciśnienie, to by było coś słychać, był by wyciekający olej i inny syf z kolektora, nie równo by pracował a ja mam idealnie czysto, cicho, i równo
podpinam sie pod temat jak w warunkach domowych sprawdzić czy nie ma jakiejś nieszczelności?
To wykres przed wymianą turbiny i po wymianie turbiny i wgranym programem,dodam jeszcze że poprzedni właściciel coś tam kobinował z mocą i gość który mi to robił powiedział że był wgrany program z allegro
IMG_0001.pdf
Po modzie 205 koni?! WTF?
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Sprawdz swoją i zobaczymy czy po ośmiu latach masz serie![]()
czytalem kiedys ze 2,4 nie trzymają serii, moja 150 konna po 8 latach po pierwszym hamowaniu z cieknącą turbiną i lejęcymi dwoma wtryskami miała 150 koni
20V ma problem, moja w serii 191, po chipie 225/500nm
Co do kopcenia, mi mapę robił Cinek więc o profesjonalizm mapki się na martwię. Tak po prostu musi być, dodatkowo brak egr,dpf robi swoje.