u mnie kontrolka wtrysku gaśnie po odpaleniu silnika i tak powinno być
u mnie kontrolka wtrysku gaśnie po odpaleniu silnika i tak powinno być
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
to juz w koncu sam nie wiem jedni pisza tak drudzy inaczej
Dobra, prosz napisz posta, co Ci powiedzieli na diagnostyce.Napisał DDEvil
Ja stawiam na bledy w sofcie.
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
OK w poniedzialek napisze jak zdaze po robocie zajechac bo juz mnie to spalanie tez drazni i nie wiem czy tez sonda nie bedzie do wymiany bo termostat i filtry mam powymieniane i glownie chce sonde sprawdzic na kompie a i o kontrolke sie tez zapytam co z tym ma byc Pozdrawiam
Witam.
Ludzie nie róbcie zamieszania.
Kontrolka wtrysków świeci sie zawsze jak przekręcimy kluczyk (włączymy stacyjkę). Gaśnie dopiero po uruchomeniu silnika.
To jest prawidłowe działanie, nie ma żadnych błędów w kompie. Tak jest ustawione fabrycznie i tak ma być!!!!!!
Koniec na ten temat.
Napisał Proteus
kiedy bdzie kon iec, zadecyduje admin/mod zamykajc topik. WypowiedziaBo si dopiero kilka osób.
Ja pisaBam to, co mi powiedziaB kolega pracujcy od 15 lat w Fiat Auto Poland w Tychach na stanowisku kontroli wyrobu gotowego.
Chłopie nie bulwersuj sie.
Napisałem tak aby wyjaśnić sprawę a nie drążyć ją bez sensu. Skoro odpowierdź jest tylko jedna jeżeli chodzi o w/w temat.
Przepraszam jeżeli KOGOŚ uraziłem.
Pozdrawiam narka![]()
nie mow chlopie bo my video mamy :mrgreen:
Nie bulwersuje sie ani nie czue urazony, po prostu wierze w moja wersje.Napisał Proteus
W mojej alfie kontrolka wtrysku gasnie ok. 3 sek. po wlaczeniu zaplonu, nie wiem moze w TS i V6 jest inaczej ale w to nie uwierze, to sa sprawy znormalizowane miedzy firmami.
Piszesz, ze odpowiedz jest jedna i Ty masz racje- dobrze, jazeli jestes pracownikiem stacji diagnostycznej i zalaczysz skan licencji AR, wtedy uwierze ze jestes osoba kompetentna, zeby pisac taki post i ze to z moja alfa jest cos nie tak.
Witam ponownie
Bylem u speca od alfek i przy okazji wymiany rozrzadu podlaczylismy ja pod kompa, na szczescie wszystko ok !! A co do kontrolki, wg. w/w powinno byc tak -> przekrecamy kluczyk w pozycje gdzie zapalaja nam sie kontrolki -> czekamy swoje okolo 3-5 s -> na poczatek powinna zgasnac Alfa Code potem kontrolki abs, wtrysk i poduchy (oczywiscie to juz zalezy od kompa w autku w jakiej kolejnosci sprawdzi w/w (podobno za prawidlowosc uznaje sie sytuacje gdzie kontrolki gasna nie zawsze tak samo) -> dopiero po zgaszeniu wszystkich uruchamiamy silnik -> a potem niech nam ogladaja ladny napis z tyl ARTo sa slowa mechanika podobno dobrego wiec chyba tak musi byc. Aha jesli wtryski zaswieca sie podczas jazdy lub nie gasna to albo komp szwankuje albo czujnik temp. cieczy ale to juz inna historia.