Powiem ci żeby wymienić łożysko na klimie samemu to trochę wprawy trzeba mieć, najważniejsze jest umiejętne przeprasowanie, jeden błąd i szukasz nowego koła.
Powiem ci żeby wymienić łożysko na klimie samemu to trochę wprawy trzeba mieć, najważniejsze jest umiejętne przeprasowanie, jeden błąd i szukasz nowego koła.
Yyy to jednak zarezerwuje termin i zakupie czesc. Dzieki Panowie za rady i cierpliwosc :-).
Wyklepane z dalekiej Galaktyki :-)
Rozumiem że termin u fachowca.
W takim razie zleć kupno części jemu .
Nic drożej nie będzie a w razie reklamacji nie będzie spychologii bo wina będzie tylko po jego stronie.
Dodano po 3 minutes:
Jeśli pracuje w automacie to po osiągnięciu zadanej temperatury np, 20*C wentylatory powinny zwolnić mocno.
Jeśli się tak nie dzieje to masz jakiś problem z wydajnością klimy albo ze sterowaniem.
Ostatnio edytowane przez Dariusz156 ; 16-06-2014 o 08:54 Powód: Dodano
Moja Bella
Aha, w takim razie ok, jednak trochę mnie to zastanawiało, bo w większości aut wiatrak chodzi cyklicznie.
Jest różnica pojemności klimy przed i po lifcie.
Ja miałem nabitą klimę za dużą ilością czynnika (w 156 po lifcie). Objawy były dwa:
- wentylatoch chłodnicy chodził nonstop
- przy temperatuch powyżej +30C klima przestawała chłodzić (włączała się i wyłączała co kilka sekund - sprawdzone w FES-ie).
Powodem było zbyt wysokie ciśnienie...
Też na tym kole mam minimalny luz bez paska, ale również nie huczy. Im cieplej tym częściej wentylator pracuje lub nawet cały czas.