fajf chyba cię lekko poniosło z cyferkami albo coś ten twój samochód ma nie tak![]()
fajf chyba cię lekko poniosło z cyferkami albo coś ten twój samochód ma nie tak![]()
~ taka była piękna ! :C
Lenix, popieram wypowiedź Fajfa. Spalanie, które masz w 147 jest nierealne w GTV. To małe, ale ciężkie pieroństwo
W moim przypadku - trasa min. 9l/100km, miasto min. 12l/100km.
Wszystkie czujniki, lambdy i inne graty sprawne, koła 17' x 225.
Ostatnio edytowane przez supa_adam ; 25-06-2014 o 16:09
Marieczko, recytuję z dowodu: 1445 kg
Dla porównania: masa bardzo zbliżona do BMW E39 2.8i, które ma zwyczaj parkować koło mnie pod firmą.
Jeśli 140 konna, z motorem 1.8 alfa dyma 150 konne e36 i e46, to pomyślcie co robi GTA... Wiem, niektórzy wiedzą, ja też chcę !
GTV 2.0 TS spalanie 12-13 LPG (miasto/trasa przy 120-140). Przy 90 nie udało mi się sprawdzić. Próbowałem nie raz.
Przy okazji pytanko. GTV to skrót od Gran Turismo Veloce (czy jakoś tak). Czyli jak sama nazwa wskazuje jest to auto klasy GT. Czyli przeznaczone zgodnie z nazwą do "dużej turystyki". Czyli nazwa ma się nijak to tego, że wielu traktuje to auto jak samochód sportowy. Zastanawiam się, czy producent wyprodukował auto sportowe i przypadkiem ochrzcił nazwą sugerującą turystykę? Jak supabache słusznie zauważył ciężar GTV to ok 1,5 tony, więc jeżeli to sportowiec to chyba w sumo![]()
odniosę się tylko do sondy,uszkodzona potrafi namieszać w spalaniu wiem coś o tym bo niedawno przy wymianie kata okazało się ,że sonda miała połowę poprzerywanych przewodów ,do tej pory myślałem że pali dużo bo to 3,0 więc nie dociekałem czemu liczyłem się z tym przy kupnie takiego auta,ale po wymianie sondy na nową jestem mile zaskoczony co do spalania różnica kolosalna ,nawet przy moim potworku....no i praca silnika zupełnie inna jakoś równiej się zbiera....co mnie bardzo cieszy..
wolno nie jeżdżę,bo nie wiem wtedy na którym biegu mam jechać....i tak kręcę ciągle tą wajchą od biegów bez przerwy bo to najlepsza zabawa no i wtedy wiadomo co ,Grzdylu wcześniej już was już pocieszał......
![]()
Nic nie mija się z celem. Gtv to nie jakaś Tigra na szybko przerobiona z Corsy, tylko zaprojektowany od podstaw samochód sportowy - a one są ciężkie. Ta masa jest efektem zastosowania mnóstwa usztywnień nadwozia oraz innych rozwiązań, których w autach kompaktowych, czy sedanach klasy średniej zwyczajnie nie ma.
Dla przykładu - pomiędzy oparciem tylnej kanapy i bagażnikiem jest potężny profil w poprzek nadwozia. A pod nim i przed nim kolejny. Progi i tunel są wielokomorowe, a blachy grube. Polecam obejrzeć zdjęcie, które dołączam - kradzione z internetu - co nieco można tam dostrzec
![]()