Z tego co kojarze to jest jedyny oring i tylko z tamtad moze lecieć.
Z tego co kojarze to jest jedyny oring i tylko z tamtad moze lecieć.
Była ALFA ROMEO 166 2,4jtd
Jest ALFA ROMEO 166 3,0V6 FL http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rafal0717.html
Zeby juz nie zakladac nowego tematu. Moze juz walczyl ktos z poduszkami silnika?? Przydaly by mi sie nr poduszek i moze jakies rady gdzie dobrze kupic
bellocaro, a jaki masz problem ? Drży Ci na postoju kierownica i fotele w aucie ? W sensie czujesz wibracje ?
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
jedna poduszka jest cala zaolejona ta od strony rozrzadu (cieknacy wymiennik ciepla) przy odpalaniu dziwnie szczela silnikiem. Przy pewnych predkosciach dziwnie drży buda ( jazda na 5 piegu predkosc kolo 80km/h)
Wzielem sie za wymiane oringa tego pprzy filtrze oleju za wymiennikiem ciepla. Filtr oleju wyjety dwa weze metalowo gumowe odkrecone od wymiennika ciepla i orace stanelyJak wykrecic ten wymiennik zeby miec dostep do oringu? Jest nam jest tam nakretka bodajze 24 nakrecona na szpili mam klucz 24 ale jest za plytki zeby siegnac nakretke , nie wiem moze jest jakis patent na to moze trzeba cale z ta szpila wyja? jak ktos przerabial temat prosze o wskazowki
Musisz odkręcić tą nakrętkę ona trzyma wymiennik. A jakimś płaskim albo oczkowym nie da rady bo rozumiem że próbowałeś nasadowym.
Jest ALFA ROMEO 166 3,0V6 FL http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rafal0717.html
Plaski i oczkowy odpada za malo miejsca za maly kont. Musze chyba kupic taka nasadke glebsza. Masakra tam z dostepem. Nie jestem pewien na 100% czy to rozmiar 24??
Ostatnio edytowane przez bellocaro ; 11-07-2014 o 20:52
Wiec wie ktos moze jak to odkrecic jaki klucz najlpiej jaki rozmiar??
bellocaro, może głupio zabrzmi.. Masz auto ? Masz. Wsiadasz w takie coś zwane autem jedziesz na stacje diagnostyczną i mówisz żeby Ci to sprawdzili, nic nie kosztuje wjazd na kanał i zejście w dół i sprawdzenie co gdzie jest i jak wygląda.
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Kacc to nie takie proste bo żeby dostać się do śruby o którą chodzi koledze trzeba odkręcić filtr oleju. Fakt faktem z tego co rozumiem to kolega już się do niej dostał, ale nie udało mu się odkręcić. Dziwi mnie tylko to że sobie nie pomierzył jaki klucz jest potrzebny.