Albo poszukaj kogoś ze swojej okolicy, moze pomoże kabelkiem
Wysłane dzięki uprzejmości mojego iPhone'a :-)
jest: Opel Astra K Hatchbag 1,4 150KM (2018 - ????)
jest: Alfa Romeo 159 Sportwagon 1,9 JTDm 8v(2014 - ????)
była: Alfa Romeo 156 Sedan 1,9 JTD(2010 - 2014)
Zgodnie z waszymi radami, Alfa jutro zostanie sprawdzona na komputerze, dam znać jak sprawy się mają![]()
Witam, dziś samochód był pod komputerem i błąd jaki wyskoczył to :
Regulacja ciśnienia common rail.
Blad nr P0191
Po wykasowaniu błędu, samochód odpalił ale bardzo ciężko-trzeba go długo kręcić i dać trochę gazu (wcześniej tak nie było) po czym po przekroczeniu 3 tyś obrotów znów 3 kontrolki i gaśnie i nie da się odpalić, znów trzeba wykasować błąd napisany powyżej.
To oznacza, że muszę teraz zidentyfikować problem hmm czy może to być przepuszczający wtrysk, zaworek wtrysku (chyba tak to się nazywa) lub regulator ciśnienia paliwa. Hmm jakieś rady, pomysły (jazda do 2 tyś obrotów i to odpalanie jest strasznie uciążliwe)
Pozdrawiam
Łukasz
Ostatnio edytowane przez lukii1 ; 08-07-2014 o 20:58
Ja obstawiam regulator. Szkoda ze nie masz nr bledu
Wysłane przez Tapatalk
Regulator. Nie czyść, tylko do razu wymieniaj.
Uzywka allegro w dobrej cenie.
Wysłane przez Tapatalk
Jak chcesz kolego to mam taki zawór z pompy jak i całą pompę.
miałem taki sam przypadek.
Jeśli chcesz się czegoś więcej dowiedzieć dzwoń 609-976-095
Witam, przepraszam za zwłokę jednak sprawy uczelniane zmusiły mnie do zaniechania tematu...
Już wyjaśniam jak się sprawa rozwiązała
Więc sprawdzone zostały wszystkie wtryski, regulator i czujnik, co ciekawe wszystko z nimi w porządku, ciśnienie na listwie mimo wcześniejszego błędu jest zgodne z danymi producenta. W związku z tym wymieniony został przy okazji rozkręcenia listwy, filtr paliwa.
Problem tkwił w zabrudzonej pompie paliwa! Została ona dokładnie wyczyszczona wraz z koszyczkiem i samochód odpala i śmiga, kręcony do obrotów ok 5 tyś (gdzie wcześniej przy 3 go wywalało)
Tak więc sprawę póki co uważam za zakończoną
Papcio18, o jakiej pompie mowa?