A może luz na listwie maglownicy? Sam to właśnie przerabiam![]()
A może luz na listwie maglownicy? Sam to właśnie przerabiam![]()
Jeżeli chodzi o mój przypadek - magiel nowo zregenerowany, przy okazj i gumy stabilizatora zostały zmienione.
też jestem na etapie przerabiania stuku po lewej stronie.
Koło ma delikatny luz. Zawieszenie sprawdzone.
Podejrzewam maglownice. Jakieś doświadczenia z wymianą/regeneracja?
Hej.
Ja w zeszly piatek wymienilem dwa gorne wahacze i jeden dolny na TRW bo byly juz zmeczone zyciem,przed wymiana cos mi popukiwalo na nierownosciach wiec myslalem ze to wina wlasnie wahaczy.Wszystko bylo ok przez jeden dzien,potem pukanie powrocilo co mnie niezle wkur...lo bo autkiem bez stukow-pukow calkiem inaczej sie jezdzilo wiec juz sam nie wiem co moze byc przyczyna.Zostal jeszcze jeden dolny wahacz ktory po sprawdzeniu niby jest ok, zreszta tak samo jak amorki i sam juz nie wiem,koncowki drazka i laczniki stabilizatora wymienione na nowe,ewentualnie zostaly jeszcze gumy stabilizatora do wymiany.
Wysłane z mojego Nexus 4
Wymień te gumy stabilizatora. Ja też szukałem długo źródła stukania zawiasu z przodu, aż w końcu doszedłem do owych gum i to był strzał w 10. Tylko z własnego doświadczenia poradzę, żeby kupować dobre gumy z "wyścieleniem" materiałowym, bez niego guma lubi się podwinąć.
A podpowiedzcie jakiej firmy gumy kupic i gdzie?Dzisiaj pisalem do tanifiat z allegro i dostalem odpowiedz ze orginalne same gumy nie wystepuja,ewentualnie caly stabilizator,no chyba ze jakis zamiennik ale chcialbym cos naprawde dobrego,nie jakas chinszczyzne?
Wysłane z mojego Nexus 4
Pisz do tomaszchwesiuk. Kupilem u niego gumy, tanio i dobrzenie polecam poliuretanu, bo może i wytrzymalsze ale skrzypka jak tapczan
![]()
Jestem po wymianie gum stabilizatora tył i przod i w końcu auto jeździ jak należy. Zero stuków, puków, lepsze prowadzenie.
Gumy sa ogólnie dostępne, za niewielki koszt, ja kupiłem za jakieś 40 pln, wiec nie jest zlezle jest dopiero przy wymianie, ja zapłaciłem 250pln,bo zeby wymienić te dwie malutkie gumeczki trzeba demontować Belkę. Ale opłaca sie dla komfortu jazdy
![]()