Doskonale, czekamy więc na informacje po wymianie wtryskiwacza![]()
Doskonale, czekamy więc na informacje po wymianie wtryskiwacza![]()
a u mnie jest taki problem jtd przykopci na czarno jak przycisnę mocniej ponad 3000 obr. a za 2x juz nie tak intensywnie, dodam że w rurze od intecolera pojawia się olej czyżby turbo ?
Trochę na czarno podczas mocniejszego przyciśnięcia to każdy zdrowy diesel zadymi (chyba, że ma dpf)Czarny kopciuch w nadmiarze to efekt np. lejących wtryskiwaczy, nieszczelnego dolotu lub przycinających się kierownic w turbinie - po prostu za mało powietrza a za dużo paliwa. Niewielka ilość oleju na ściankach dolotu to też zjawisko normalne - opary oleju przedostają się przez odmę. Jeżeli dolot jest mocno zaolejony, to niestety turbina się kończy.
a jeśli to wtryskiwacz to mogę przy pomocy waga sam to określić
Poczytaj na forum jak sprawdzić korekty - jest o tym sporo
Witam ponownieWtryskiwacze są zrobione na błysk , korekta jest max +- 0,7 ale dalej puszcza dymek , mniejszy ale jednak. Zastanawiam się czy to może być sonda lambda , mam możliwość podmianki na 100% dobrą i chciałbym się dowiedzieć gdzie jest w tym aucie sonda bo nie mogę za cholerę jej odnaleźć
nie masz sondy w CF3,
a się wtroce jeszcze odnośnie oleju w róże od intercolera, mechanik powiedział że to moze być z powodu zatkanej odmy możliwe ale jak ?
też się wtrącę korekty na błysk to max +/- 0,5
0,7 to powód do sprawdzenia na stole
Test przelewowy pokarze tylko czy zaworek zwrotny nie puszcza za dużo na powrót
do sprawdzenia dołu - końcówki rozpylacza jest potrzebne specjalne stanowisko żeby sprawdzić dawkowanie ( ilość wtryśniętego paliwa na ilość cykli wtrysku )