Auto świat to niemiecka gazeta i ma promować to co niemieckie więc Alfa to dla nich szrot, ale dzięki Bogu był jeszcze Motor i Moto Magazyn którzy obiektywnie oceniali auta. Co do broszur i katalogów to dobry pomysł. jakby ktoś miał to niech wrzuci.
Auto świat to niemiecka gazeta i ma promować to co niemieckie więc Alfa to dla nich szrot, ale dzięki Bogu był jeszcze Motor i Moto Magazyn którzy obiektywnie oceniali auta. Co do broszur i katalogów to dobry pomysł. jakby ktoś miał to niech wrzuci.
Widzę, że po przeczytaniu artykułów AUTO ŚWIAT nie byłem osamotniony w przekonaniu, że AR145/146 to szrot - pewnie wierzyłbym w ten bezsensowny bełkot, gdybym sam nie jeździł AR145. Czy koledzy będący posiadaczami AR z silnikiem TS podpisują się pod tym, że co trochę wymieniają wariator oraz co 120.000 km panewki na wale korbowym? O silnikach BOXER nawet nie wspominam, bo opierając się na tym co piszą to nie powinno w ogóle nawet jeździć. Tak nawiasem mówiąc chciałbym zobaczyć jakiś artykuł o VW golfie z tamtego czasu w tym czasopiśmie![]()
Ostatnio edytowane przez as ; 01-03-2009 o 15:50
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Dokładnie, ten artykuł jeszcze bardziej utwierdził mnie o jakimś uprzedzeniu tego magazynu do naszej marki. Z jednym się natomiast zgodzę, obok Alfy nie da się przejść obojętnie. Może nie jeżdżę Alfa długo bo nieco ponad rok, ale nie robiłem w niej nic co by nie trzeba było robić w innym samochodzie. Z częsciami też nie mam problemu. Warsztat zamawia i na drugi dzień są na miejscu, o ile nie ma ich w warsztacie na magazynie a większość rzeczy eksploatacyjnych mają. A ceny części i napraw, wcześniej jeździłem Fiatem Uno, i na naprawy i części na pewno nie wydaję więcej.
wkurzył mnie dzisiaj Onet...ja osobiście jestem zdania że jak się dba o auto to się je MA![]()
Te samochody lepiej zezłomować - Najgorsze auta, które sprowadzamy - Onet.pl Moto
Niestety chyba musimy się z tym pogodzić, większość Polaków żyje stereotypami.
Żeby było śmiesznie to wymieniałem nie tylko panewki ale i wal korbowy, pierścienie, wałek rozrządu, 16 zaworów, do tego uszczelniacze, rozrusznik, termostat, sprzęgło nie wspominając o częściach eksploatacyjnych jak wariator paski pompę wody napinacze, w między czasie doszła kolejna wymiana uszczelki pod głowicą, wahacza, tarcz hamulcowych z klockami, parownika od klimatyzacji (ciekawe że rozszczelnił się sam od siebie), na pewno sporo szpeja zapomniałem napisaćolej wymieniam co 10 tys. 10W40 i stanu pilnuję jak oka w głowie, ale co robił poprzedni właściciel nie mam pojęcia.
Niestety tych artykułów z palca nie wyssali...
Znalazłem dość nowy artykuł na roadlook.pl a jeszcze jeden posiadam w moto-magazynie - muszę tylko skaner wygrzebać ze strychu
Alfa Romeo 145 (1994-2000) � auto z sex-appealem | RoadLook.pl
Ostatnio edytowane przez t.o.mek ; 30-03-2009 o 07:16
ehh szkoda gadać, ale też nie ma sie czym przejmować bo jak wiadomo ten artykuł pisali posiadacze dojczwagonow.