Ajj byłem już zdecydowany na OSRAM H7 COOL BLUE HYPER 5000k ale doczytałem że te żarówki nie mają homologacji... Więc raczej wole nie ryzykować dowodem ;P
Ajj byłem już zdecydowany na OSRAM H7 COOL BLUE HYPER 5000k ale doczytałem że te żarówki nie mają homologacji... Więc raczej wole nie ryzykować dowodem ;P
Bo maksymalna ilość kelwinów w żarówkach halogenowych 4200, natomiast te hyper mają 5000 k, nie mają homologacji i są dużo tańsze od intense
Zajmuję się sprzedażą żarówek ledowych na diodach cree, dostępne mam H1, H7, H11, W5W wszystkie posiadają certyfikat ROHS i CE niestety nie mam wystarczającej ilości postów żeby zamieścić ogłoszenie w odpowiednim dziale. Jestem kolegą z fiatbravoklub posiadam fiata bravo II proszę o wiadomości PW a odpowiem na wszystkie pytania, pokażę foto produktu i podam ceny.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
A ja Polecam Ci
Philips H7 X-treme Vision+100%
Co prawda nie jest to niebieskie światło ale za to jest go dużo więcej.
Co do światła to bardziej białe wpadające w odcień niebieskiego(białe-zimne)
Mariobros17 napisz proszę jeszcze czy żarówki, które oferujesz posiadają homologację dopuszczającą je do użytku na drogach publicznych, bo ROHS oznacza że do ich wyprodukowania nie użyto stopów ołowiu a CE to europejski certyfikat jakości. O homologacji drogowej nic nie piszesz.
Poza trym jak te oferowane przez Ciebie żarówki będą działały z magistralą CAN? Nie będzie dziwnych komunikatów i awarii?
Ostatnio edytowane przez kamilen ; 01-09-2014 o 20:13
Homologacji pewnie nie mają bo sprowadzam je z Chin, ich jakość jest bardzo wysoka, u nas na forum dużo aut ma już te żarówki w halogenach H11. Mają one bardziej zastosowanie w światłach dziennych, przeciwmgielnych niż mijania, co nie oznacza że nie nadają się do mijania, kolega jeździ w toyocie na takich H7 i jest zadowolony co do Policji i homologacji sprawa taka sama jak z hidami. Komunikatów nie będzie W5W są z serii Canbus a światła mijania i halogeny nie są monitorowane.
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
a czy ktoś miał do czynienia z takimi żarówkami ?
http://allegro.pl/zarowki-h4-12v-60-...527689431.html
http://allegro.pl/zarowki-h4-12v-60-...527689431.html
a czy ktoś miał do czynienia z takimi żarówkami ??
szkoda kasy na żarówki tak drogie... jedna się przepali po 3mc i co... nie dasz innej "aby była" tylko znów cały komplet...
bajer fajny, ale ciekawe jak takie żarówki zachowują sie np w nocy, w deszczu, mgle..
a Ty wymieniasz po jednej żarówce jak Ci się przepali?
wracając do tematu chętnie się odniosę, bo miałem z żarówkami Osram Blue Intense bodajże do czynienia,
żarówki jeździły ponad dwa lata w mojej alfie i pewnie dalej jeżdżą z nową właścicielką, zatem nie przepalają się po 3mies
a propo widoczności; jazda w nocy bez porównania o wiele jaśniejsze światło i wiele wiele lepsze oświetlenie drogi i infrastruktury, ale już jazda w nocy w deszczu to dużo gorsza widoczność od tradycyjnych żarówek, a jazda we mgle może delikatnie gorsza widoczność, ale na to ma wpływ barwa światła
Ogólna moje wrażenia z żarówkami Osram są pozytywne i już nawet ten sam model mam przygotowany do nowej Belli![]()
jak w trasie w nocy mi padnie żarówka , to np wymieniam na szybko z bagaznika z zapasu na jakąs starą... zazwyczaj mam takie same, zwyczejne philipsy więc światło jest takie samo.. a nie np jedno super xenon a drugie zwykłe słaboświecące..