Często ta rura pęka bo ociera o wystającą śrubę która trzyma przewód masowy silnika. Taka wada konstrukcyjna![]()
Często ta rura pęka bo ociera o wystającą śrubę która trzyma przewód masowy silnika. Taka wada konstrukcyjna![]()
A mi się wydaje, że gdyby coś było nie tak to prędzej poszła by dolna rura- jest pierwsza w kolejności, wyższa temperatura itd. Moim zdaniem niewłaściwy montaż.
Pozdr.
hm... a to ciekawe bo mi też dwa razy ta rura poszła i zastanawiam się czy remap nie miał z tym nic wspólnego... oba przypadki pęknięcia miałem przy mocniejszej jeździe, (jeden dociśnięcie do oporu na zakręcie, drugi przy mocnym ruszaniu). Teraz się boje mocniej depnąć, bo znowu przeładuje i będzie bum![]()
Nie doczytałem... Wcześniej pisałem o dolnej rurze, raczej niewłaściwy montaż lub słabej jakości guma jest przyczyną. Przeładowanie ? Ile może turbina napompować? Czujnik ciśnienia też ma określony zakres pomiarowy, chyba że remap zrobiony na pałę i dmucha do oporu ale to już świadome zarzynanie silnika i turbiny.
limiery mozna dzwignać, i cisnienie bedzie wieksze, a z tą sruba to prawda, od niej sie wszystko zaczyna.tak to jest jak wgrywa sie gotowce!!!!!!
pzd.
Ostatnio edytowane przez george11 ; 20-09-2014 o 17:16
pisze tu ktos o Tobie??wybacz ale świat nie kreci sie wokół Ciebie.
pzd.
Po ulicach jeździ masa samochodów z różnymi modyfikacjami softu i jakoś co chwila nikomu nie rwie wężyPierwsze co przychodzi do glowy to montaż, jakość wymienianego elementu, może jeszcze poduszki silnika (jak ostro nim buja węże się szybko zmęczą) i wreszcie zmodyfikowany soft. Podniesione limitery - zgoda ale jaka jest wartość graniczna zakresu pomiarowego czujnika ciśnienia ? Na pewno jest niższa od wartości ciśnienia rozrywającego przewody, więc przy wyjściu poza zakres, o ile nie uda się zbić ciśnienia zmienną geometrią sterownik powinien obciąć dawkę paliwa. Oczywiście tak powinno się stać w "normalnym" przypadku
stąd moje podejrzenie także o niefachową modyfikację softu. Może koledzy z problemem zmierzą max. ciśnienie i przepływ powietrza podczas mocniejszego depnięcia i przynajmniej ta kwestia się wyjaśni.
Moze faktycznie zalozyc ta nierdzewke co o tym myslicie?