A próbowałeś odłączyć całkowicie zasilenie pompy ABS ?
A próbowałeś odłączyć całkowicie zasilenie pompy ABS ?
Tak, wyciągałem wtyczkę (wtykę bardziej), bez zmian. Tak samo po podmianie na inną, używaną o tych samych numerach.
Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.
Magik , a nie masz pompy na podmianę? Ja bym obstawiał ją, też się z tym męczyłem aż w końcu kupiłem pompę + serwo wymieniłem i problem znikł![]()
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Pompę hamulcową? Razem z serwem kupiłem używkę. Na tych dwóch hamulec zachowuje się tak samo.
Wszelkie standardowe pomysły przerabiałem.
Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.
Wszystkie koła ci trzyma? W jakim stanie masz gumowe przewody hamulcowe przy kołach?
Stare, sparciałe przewody lubią działać jak zawór zwrotny.
Jak kupowałeś używaną pompę, sprawdzałeś czy wszystko w niej ok i tłoczki chodzą bez zarzutów?
Wszystkie trzymają. Pompa wydaje się być w porządku. Właśnie mam zamiar kupić zestaw naprawczy i mieć pewność.
A zawór zwrotny od serwa sprawdziłeś?
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Tak, sprawdzałem. W jedną stronę puszcza - na zasysaniu.
A może spróbuj spuścić trochę płynu np. przez odpowietrznik prawego tylnego koła i zobacz ile płynu wypłynie na pracującym silniku.
Zastosuj wężyk i naczynie z płynem, żeby nie zapowietrzyć układu.
Może wtedy hamulce odpuszczą.
Jutro ogarnę temat upuszczenia płynu. Mam też zestaw uszczelniaczy do pompy.