Błąd P0704, błąd sprzegła. A sprzegło w kompie widzi jako wciśnięte cały czas to ten czujnik. Koszty duże ?
Błąd P0704, błąd sprzegła. A sprzegło w kompie widzi jako wciśnięte cały czas to ten czujnik. Koszty duże ?
Ikona tempomatu powinna się pojawić po przekręceniu na ON. Bez względu na to czy się stoi czy się jedzie. Żadne przytrzymywanie na 3 sekundy, wystarczy na dosłownie sekundę ''plus'' na manetce.
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
a czujniki krańcowe, jutro autko idzie do mechanika to po proszę go o sprawdzenie bądź w weekend zobaczę co i jak.
Co do tego radyjka co widać, można go wygasić bądź przygasić gdy się jedzie nocą? wracałem nią do waliło po oczach jak nic.
A to ciekawe, bo w mojej alfie, w brata alfie, i kolegi alfie jest tak że dopiero jak się zaprogramuje tempomat to pojawia się ikona.
Po przekręceniu na ON nie ma ikony, dopiero jak się zaprogramuje to ikona się pojawia, i sygnalizuje ona że się jedzie na włączonym tempomacie. Po wciśnięciu pedału hamulca bądź sprzęgła ikona gaśnie.
A co do 3 sekund, to tak jest opisane w instrukcji więc nie wziąłem sobie tego z głowy. Piszę jak jest w instrukcji.
Co do błędu, na podłączonym kompie zegnij sie pod kierownice i tam przy pedale sprzęgła jest czujnik krańcowy, spróbuj go ręką docisnąć do środka i zobacz czy zmieni się w programie na sprzęgło wyłączone. Jeżeli tak, to na pedale od sprzęgła jest taka blaszka która dociska czujnik, podklej coś tam by czujnik był bardziej dociskany i będzie hulać dalej.
Może było zależne od rocznika. 3 sekund nie potrzeba, owszem. Ale tak jak mówiłem, piszę jak jest w instrukcji.
A słuchajcie jeszcze jeden mankament.
Gość mówił mi że wariata struga wskazówka paliwa, że leży cały czas a komp podaje prawidłową wartość.
No i zatankowałem autko na powrocie wlałem 25 literków. Wskazówka podniosła się do połowy 1/2 baku i jadę. Z biegiem schodzenia paliwa z baku wskazówka opadała gdy była poniżej kreski jeden o 1/2. Zaczęła znów wariować. I tak, podnosi się i opada do rezerwy podnosi się i opada, gdy jestem w ruchu jak jadę, widzę jak przeleje się trochę w baku w jedną stronę opada. Gdy autko stoi trzyma poziom jak złapie go . Czy to wina jest tego całego pływaka w baku zacinającego się czy czujnika poziomu paliwa ?. Jak to jest tu ?.
No i zostaję mi reset body komputera bo mi mruga przebieg właśnie dlatego że tak to paliwa opada mi, i czasami oszukuje możliwość przejechanych kilometrów.
Jak wykonać Osiowanie Proxy ogólnie ?
Ostatnio edytowane przez e5nio ; 02-10-2014 o 04:54
Przebieg miga od braku któregoś ze styków elektrycznych (niepodpięta kostka, podpięty inny sprzęt bez osiowania proxy).
Jeśli chodzi o wariacje wskazówki paliwa to najprawdopodobniej pływak.
Jeżeli chodzi o pływak dostać się do niego, i przeczyścić go czy kupić sprawnego używańca ?