e tam moja 146 nawet na prostej powyzej 120 sie telepiei jezdzi juz tak 7lat...
TO je alfa, nie przejmuj sie
![]()
e tam moja 146 nawet na prostej powyzej 120 sie telepiei jezdzi juz tak 7lat...
TO je alfa, nie przejmuj sie
![]()
u mnie telepało podczas przyspieszania. Wymieniłem komplet poduszek pod silnikiem - i mam spokój.
Dwie sprawy...
Raz było tak, że jak brałem dość szybko zakręt, to telepało budą (przy nawet lekkim przyspieszaniu). Wówczas do wymiany był wahacz (nie pamiętam teraz, czy górny, czy dolny, ale chyba góra). To było dawno (odkąd ma TRW, mam spokój).
Druga przygoda z telepaniem, to od jakiegoś pół roku zaczęło się nasilać. Przy mocnym bucie *(a mam podniesioną moc...), zaczęło telepać budą, jakby samochód miał się rozsypać. Przy ostatnim pakiecie u mechanika (rozrząd... bo już najwyższy czas, oraz olej), kazałem wymienić wszystkie poduchy silnika (mimo, że mechanik twierdził, że wyglądają OK). Dopiero jak wyciągnął stare, to mi mówił, że były wyruchane, a w samochodzie nastał spokój przy przyspieszaniu.
Pytam bo ja mam tak że podczas przyspieszania lub jak auto jest obciążone i dotknę gazu czuje jakby walenie które niesie się po podłodze. Podczas skrętu nawet przy niskich prędkościach czuć kołysanie autem, a czasem na postoju czuć jak buda pracuje delikatnie w rytm pracy silnika.
Półosie ci wymienili ? Prędzej trzeba było sprawdzić przeguby wewnętrzne. Ale będziesz miał problem aby zdiagnozować czegoś takiego.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
A, to jasne !
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Jeżeli chcesz oryginalne poduszki to musisz liczyć około 1000 zł
Olejowe gdzieś po 300 zł a dwie pozostało około 200 zł za sztukę