a propo odpowie ktos jak to jest sprzegło razem z dwumasą zmieniamy?bo ponoc stary dwumas jakos kiepsko zgrywa z nowym sprzegłem?
a propo odpowie ktos jak to jest sprzegło razem z dwumasą zmieniamy?bo ponoc stary dwumas jakos kiepsko zgrywa z nowym sprzegłem?
miałem znajomego co focus miał takie objawy i sporo zanim zrobił,ale zebys sie niezdziwił jak zaczniesz wyprzedzac i z naprzeciwka ktos ostro bedzie jechał a wtedy sprzegło zacznie sie slizgac)
ja tez mam tak zmienione przez poprzedniego własciciela,dwumas dobry,ale czytając forum piszą ze kpl powino sie
im dłużej bedziesz jeżdził z slizgającym sprzęgłem, tym bardziej palisz powierzchnie dwumasu,
sprzeglo i tak masz do wymiany, ale dwumas nie koniecznie, jak uszkodzisz powierzchnie pracy tarczy do wydatek +1500zł
pzd.
cos w tym jest jakby czytac co piszą)ale nieraz cos ciekawego sie wyczyta
)156 kupiłem z 2.0 i nie myslałem coi jak ale tyle lat i km i panewki nietykane były
),szukając Gt juz nieraz wątpiłem
)bocian na allegro jest nawet za 1070 dwumas
)
Dodano po 3 minutes:
george sporo wie i zaspoko.moją ciekawosc i wiedze![]()
Ostatnio edytowane przez szkodnik ; 07-12-2014 o 21:34 Powód: Dodano
dzięki za rady![]()
przyjąłem
pozdro
Panowie jeszcze jedno pytanie, co sądzicie o tym żeby jeździć do końca i jak już padnie na amen to wymienić komplet dwumas + sprzęgło ? według mnie najbardziej ekonomiczne rozwiązanie tym bardziej że jestem nowym użytkownikiem Alfy i nie wiem w jakiej kondycji jest dwumas. A jak padnie to za robote zapłace raz. Co Wy na to ?
Pozdro
ekonomiczne jesli dwumas masz lipny ajesli dobry to tak ekonomicznie niebedzie,najtaszy kpl valeo na necie jest 1700,ale ciekawe czy to orginał.kondycjie dwumasy mechanik ci powinien ocenic,za robote raz zapłacisz ale dwumas wieceji kosztuje niz nawet 2razy robota
w aso uznali to pod takim sformułowaniem : objawy zużycia sprzęgła i koła dwumasowego