wysłane z mt11
Dodano po 2 minutes:
Wsadzone żółte postojówki.
wysłane z mt11
wysłane z mt11
Dodano po 2 minutes:
Wsadzone żółte postojówki.
wysłane z mt11
Ostatnio edytowane przez lukasnsk ; 07-12-2014 o 17:29 Powód: Dodano
Im zimniejsze światło (bardziej niebieskie), tym gorsza widoczność na mokrej nawierzchni. Dlatego mój wybór padł na X-TremeVision (błędnie X-Treme Vision - ale sklepy internetowe lepiej wyszukują po nazwie ze spacją). X-TremeVision dają białe światło, mi podchodzą bardzo dobrze, ale w porównianiu z BlueVision będą wydawały się żółciejsze.
Ostatnio edytowane przez szejker ; 07-12-2014 o 17:37
Czyli zamiana standardowych chińskich ze stacji na XtremeVision ma sens? Chodzi mi o biały kolor ale też nie niebieski
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._konrad53.html <--- zapraszam
Tak, ma bardzo duży sensOczywiście tanie żarówki też potrafią być dobre, np. Narva za 11zł za sztukę, ale wymiana takich na te X-treme robi ogromną różnicę. Wiem to z doświadczenia i warto również poczytać sobie testy żarówek. Konkurują z nimi też żarówki Osram i nie ma co się gryźć które lepsze. Po prostu są bardzo dobre, a które sobie wybierzesz to już Twoja sprawa
x-treme, blue, czy jakieś osramy podobne cenowo. Ja Tobie polecam te Philipsy X-Treme no ponieważ nie zawiodłem się na nich, są białe i robią ogromną różnicę w jeździe podczas deszczu w porównaniu ze zwykłymi żarówkami. Kiedyś kupiłem Philips NightGuide, ale tutaj już barwa była żółta, ale właśnie po to, aby dobrze świeciły w nocy, na mokrym i nie oślepiały kierowców. Kiedyś kiedyś kiedyś dałem się namówić na zakup "niebieskich z auchana za dychę"
Na przeglądzie facet prosił mnie abym je wyrzucił jeśli zależy mi na dobrej regulacji reflektorów, bo nie mógł ich wyregulować, powstawała smuga zamiast linii.
Ostatnio edytowane przez szejker ; 07-12-2014 o 18:23
Dzięki, aczkolwiek nie ukrywam, że zmieniam je głównie przez to jak wyglądają z zewnątrz - te obecne żółte mnie przerażają a bardzo mi się podobają białe xenony we wszystkich nowych Audi czy BMW. Więc myślę, że takie bardziej białe niż niebieskie Xtremy powinny być lepsze od typowo niebieskich Ultra Blue, bo jednak xenony bardziej podchodzą pod biały niż niebieski. Zgodzicie się?
Ja nie dawno wymieniłem zarowki na Osram Cool Blue Hyper, swieca ladnie na bialo, w nocy również swieca bardzo fajnie, nie testowałem ich jeszcze w czasie opadow ale poki co jestem zadowolony.
Te wszystkie żarówki posiadają homologację? Nie będzie problemu przy spotkaniu z policją czy przeglądzie? A tak patrząc na firmę to która lepsza, Osram czy Philips? Pod kątem żarówek oczywiście.
Tak jak mówiłem, przy takim pytaniu zacznie się wojna. Philips i Osram konkurują ze sobą i tyle. Tutaj masz test żarówek, porównaj sobie: http://www.auto-swiat.pl/eksploatacj...ajlepiej/q54dd
Niestety w teście brak najnowszych X-tremeVision +130%.
Na razie najbardziej skłaniam się ku XtremeVision dzięki twojej opinii, masz może jakieś zdjęcie jak to wygląda z zewnątrz? Bo w google to jedne niebieskie, drugie żółte a trzecie białe...Zależy mi na silnej bieli, ale też nie bardzo niebieskim bo to trochę śmierdzi mi wiochą
więc myślę, że te Xtreme byłby najrozsądniejszym wyborem