Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Temat: Żarówki Blue Vision Ultra H7

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lukasnsk
    Mieszka w
    Mazowieckie
    Auto
    AR 147 1,9 115km 2002

Domyślnie

wysłane z mt11

Dodano po 2 minutes:

Wsadzone żółte postojówki.

wysłane z mt11
    Ostatnio edytowane przez lukasnsk ; 07-12-2014 o 17:29 Powód: Dodano

Użytkownik Maniak resoraków Avatar konrad53
    Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    147 FL

Domyślnie

Cytat Napisał szejker Zobacz post
    Ja wolę Philips X-TremeVision. Niedawno wyszły nowe +130%. Pozycyjne w mojej 147 FL to H6W firmy Narva i świecą na biało, dobrze komponują się z tymi Philipsami. W starym samochodzie te żarówki w wersji H4 +100% wytrzymały 3 lata i auto poszło z nimi do sprzedania. Na rok robię ok. 10 000km. H7 ponoć wytrzymują mniej, zobaczymy jak będzie Osobiście wolę dać troszkę pieniążków, niż wkurzać się, że nic nie widać podczas deszczu. Na tanich żarówkach często musiałem odpalać długie światła na nieoświetlonej drodze bo rowerzyści lubią zabawę w chowanego. Sam jeżdżę często na rowerze i nie pojmuję takiego zachowania... no ale tak zachowują się chyba tylko Ci, którzy nigdy nie mieli prawa jazdy i nie wiedzą jak to wygląda z perspektywy kierowcy samochodu na nieoświetlonej drodze
    Te Xtreme Vision dają biały kolor czy taki pod żółty?

Użytkownik Świeżak Avatar szejker
    Mieszka w
    Strumień
    Auto
    Alfa Romeo 147 TI 1,6 120KM

Domyślnie

Im zimniejsze światło (bardziej niebieskie), tym gorsza widoczność na mokrej nawierzchni. Dlatego mój wybór padł na X-TremeVision (błędnie X-Treme Vision - ale sklepy internetowe lepiej wyszukują po nazwie ze spacją). X-TremeVision dają białe światło, mi podchodzą bardzo dobrze, ale w porównianiu z BlueVision będą wydawały się żółciejsze.
    Ostatnio edytowane przez szejker ; 07-12-2014 o 17:37

Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    147 FL

Domyślnie

Czyli zamiana standardowych chińskich ze stacji na XtremeVision ma sens? Chodzi mi o biały kolor ale też nie niebieski

Mieszka w
    Strumień
    Auto

Domyślnie

Tak, ma bardzo duży sens Oczywiście tanie żarówki też potrafią być dobre, np. Narva za 11zł za sztukę, ale wymiana takich na te X-treme robi ogromną różnicę. Wiem to z doświadczenia i warto również poczytać sobie testy żarówek. Konkurują z nimi też żarówki Osram i nie ma co się gryźć które lepsze. Po prostu są bardzo dobre, a które sobie wybierzesz to już Twoja sprawa x-treme, blue, czy jakieś osramy podobne cenowo. Ja Tobie polecam te Philipsy X-Treme no ponieważ nie zawiodłem się na nich, są białe i robią ogromną różnicę w jeździe podczas deszczu w porównaniu ze zwykłymi żarówkami. Kiedyś kupiłem Philips NightGuide, ale tutaj już barwa była żółta, ale właśnie po to, aby dobrze świeciły w nocy, na mokrym i nie oślepiały kierowców. Kiedyś kiedyś kiedyś dałem się namówić na zakup "niebieskich z auchana za dychę" Na przeglądzie facet prosił mnie abym je wyrzucił jeśli zależy mi na dobrej regulacji reflektorów, bo nie mógł ich wyregulować, powstawała smuga zamiast linii.
    Ostatnio edytowane przez szejker ; 07-12-2014 o 18:23

Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    147 FL

Domyślnie

Dzięki, aczkolwiek nie ukrywam, że zmieniam je głównie przez to jak wyglądają z zewnątrz - te obecne żółte mnie przerażają a bardzo mi się podobają białe xenony we wszystkich nowych Audi czy BMW. Więc myślę, że takie bardziej białe niż niebieskie Xtremy powinny być lepsze od typowo niebieskich Ultra Blue, bo jednak xenony bardziej podchodzą pod biały niż niebieski. Zgodzicie się?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pietek
    Mieszka w
    Katowice / Lubin
    Auto
    Alfa Romeo 156 1999 1.6 TS 120KM Alfa Romeo 156 2002 2.0 JTS 166KM

Domyślnie

Ja nie dawno wymieniłem zarowki na Osram Cool Blue Hyper, swieca ladnie na bialo, w nocy również swieca bardzo fajnie, nie testowałem ich jeszcze w czasie opadow ale poki co jestem zadowolony.

Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    147 FL

Domyślnie

Te wszystkie żarówki posiadają homologację? Nie będzie problemu przy spotkaniu z policją czy przeglądzie? A tak patrząc na firmę to która lepsza, Osram czy Philips? Pod kątem żarówek oczywiście.

Mieszka w
    Strumień
    Auto

Domyślnie

Tak jak mówiłem, przy takim pytaniu zacznie się wojna. Philips i Osram konkurują ze sobą i tyle. Tutaj masz test żarówek, porównaj sobie: http://www.auto-swiat.pl/eksploatacj...ajlepiej/q54dd
    Niestety w teście brak najnowszych X-tremeVision +130%.

Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    147 FL

Domyślnie

Na razie najbardziej skłaniam się ku XtremeVision dzięki twojej opinii, masz może jakieś zdjęcie jak to wygląda z zewnątrz? Bo w google to jedne niebieskie, drugie żółte a trzecie białe... Zależy mi na silnej bieli, ale też nie bardzo niebieskim bo to trochę śmierdzi mi wiochą więc myślę, że te Xtreme byłby najrozsądniejszym wyborem