Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: Dziwny dźwięk zaraz po odpaleniu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Andrzej78500
    Mieszka w
    Zbąszynek
    Auto
    Focus MK3 FL 1.5 TDCI, 159 1.8 FL

Domyślnie

Spokojnie.Bez nerwów

Wiem ,że oleju nie trzyma się na minimum , u mnie zawsze pod max . Mówiąc doleje oleju miałem na myśli ,że wleje się dosłownie nieznaczną ilość... Olej valvoline maxlife 10w40...

wiem ,że wariator jest do zrobienia ale nie widzę sensu robienia go w tym roku, bo szkoda rozrządu .. Lepiej zrobić go razem z wyminą ..

zakładając ten temat chciałem się upewnić czy przypadkiem nie co innego tak wali ...

tutaj słychać to dobrze ...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Danek
    Mieszka w
    Gdańsk/Debrzno
    Auto
    Alfa Romeo 156 FL 1,9jtdm Była Alfa Romeo 156 2.0TS 2000r.

Domyślnie

to klepanie przy odpaleniu to nie wariator. Później już tak ale bez tragedii. U mnie jak padł wariator to klekotał głośniej niż diesel. Zastanawiam się tylko czemu ten silnik miał tylu właścicieli? I wcale nie mówię że silnik jest do remontu jak to piszę teddy84.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Andrzej78500
    Mieszka w
    Zbąszynek
    Auto
    Focus MK3 FL 1.5 TDCI, 159 1.8 FL

Domyślnie

Tez mi to niestety dajr do myslenia.. Tylko kurde co moze dawac takie dziwne dźwięki.. Dodam ze dzieje sie to tylko raz dziennie bo potem nawet jak ostygnie to cisza...

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041D przy użyciu Tapatalka

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Cytat Napisał Danek Zobacz post
    to klepanie przy odpaleniu to nie wariator. Później już tak ale bez tragedii. U mnie jak padł wariator to klekotał głośniej niż diesel. Zastanawiam się tylko czemu ten silnik miał tylu właścicieli? I wcale nie mówię że silnik jest do remontu jak to piszę teddy84.
    Pierwszy zakupi 159 3.2 V6 drugi zamienił się z kolegą Andrzejem na 166. Ja kończę dyskusję - zapraszam na warsztat. Jak nie to proszę dalej sobie filmiki nagrywać. Tak de facto ja bronie nie swojej sprawy, bo silnik sprzedałem w pelni sprawny nie jak tu mi kolega Danek zarzuca że kogoś w coś wrobiłem, silnik jest nie moj 3 rok, wiec z czym do mnie bijesz?? Po prostu mówię że za mojego użytkowania wariator popukiwał i że wg mnie to się tylko pogłębiło, z racji że znam te silnik zaproponowałem podjechanie do warsztatu na oględziny raptem 25 km do mnie kolega ma. Jak widzisz kontakt z chłopakami od tego silnika utrzymywałem mimo wepchnięcia im gniota - dziwne nie?? Ale pewnie Ci się to nie mieści w głowie bo wolisz kogoś o coś oskarżyć. Legniccy i Lubińscy Alfaholicy znają mnie i wiedzą że nigdy nie odmówiłem pomocy jeśli tylko dysponowałem czasem i wiedzą. Koledze też proponuje pomoc.

Nie slyszałeś rozwalonych tak bardzo wariatorów ?? To wszystko przed Toba. Do wymiany wariatora i tak trzeba pól góry rozebrać , jak się zdecydujesz to robić to wystarczy poprosić warsztat o przyglądniecie się tematowi doglebniej i może w zwiazku z kiepską eksploatacją zdechł który z popychaczy.
    Dwa zastanawiasz się czemu miał tylu właścicieli a czytałeś mój temat ?? Bo zdaje się gadasz nie sprawdzając. Podpowiem robilem swap na dużo mocniejszą jednostkę nie dlatego że mi padł TS tylko dlatego że chciałem ale jak to każdy Polak doszukujesz się podstępu i próby oszustwa zakamuflowania czegokolwiek. Po 1 silnik miał 2 właścicieli ja i gosc ktory to odemnie kupił, wrzucilismy mu ten silnik do auta jeździł jakis czas aż stwierdził ze chce nowsze poprostu. Sprzedał Gatesowi który też jakiś dłuższy czas jeździł i gdyby nie kolega Andrzej nadal by jeździł, i nie wierze że w momencie sprzedaży nie powiedział o tym wariatorze ewentualnie czy kolega tego nie slyszał sam. Z mojej strony temat wyczerpałem nikogo nie oszukałem nikogo nie zamierzam przekonywać do niczego.

A Tobie kolego Danek proponuje sobie znaleźć kolegów o podobnym usposobieniu żeby Cię miał kto poklepywać po pleckach kiwając ze zrozumieniem gdy tropisz w internecie przejawy Polskiego krętactwa.
    Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 14-12-2014 o 07:28

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Danek
    Mieszka w
    Gdańsk/Debrzno
    Auto
    Alfa Romeo 156 FL 1,9jtdm Była Alfa Romeo 156 2.0TS 2000r.

Domyślnie

Ja cię wcale o nic nie oskarżam. Napisałeś w taki sposób że wyglądało to tak jakby silnik był kilka razy przekładany z alfy do alfy. Ja uważam tylko że to klepanie przy odpaleniu to nie wariator. Miałem w swojej ex padnięty wariator i chodziłą głośniej niż ta tutaj a przy odpaleniu nic nie klepało, Andrzej nie pisze tu o wariatorze tylko o tym klepaniu. Sorry jeśli cię uraziłem. Pozdro