W mojej pamięci została jedna rzecz odnośnie przegubu w 1.8.Męczyłem się z rozgięciem pierścienia by zdjąć przegub z półośki.Cały czas mi uciekał,więc u mnie nie jest wbijany-zatrzaskowy.
W mojej pamięci została jedna rzecz odnośnie przegubu w 1.8.Męczyłem się z rozgięciem pierścienia by zdjąć przegub z półośki.Cały czas mi uciekał,więc u mnie nie jest wbijany-zatrzaskowy.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
no dobra.. a jak ten zatrzaskowy sie wymienia. Bo dla obecnego wlasciciela jest to temat nie do przejscia i go to pokonalo. Tak na szybko mozecie w skrocie to opisac ??![]()
No dobra. Tak więc auto ogladałem. Lewy przegub zewnętrzny nabijany jest do wymiany. Ten co jest jest w agonii i jakiekolwiek dodanie gazu na zakrecie (nawet delikatne) skutkuje trzaskaniem.. To juz nie trykotanie a agonia przegubu.
Ale jest więcej rzeczy które mnei zmartwiły![]()
Ściaganie na prawą strone - auto pół roku stalo i moze to być wina opon ale tak jak bujałem autem to zbytnio opony na bok też nie chodziły (195/50R15).
2. na wolnych obrotach auto nie chodzi równo - jak dam gazu ładnie ciągnie ale na wolnych jakoś nie ciekawie chodzi - niby gaz do regulacji (auto głownie objezdzane na gazie ze względu na micromalną ilość paliwa w baku).
3. Brak lusterka prawego, lewe połamane
4. Fura praktycznie do całkowitej polerki (różowa sie robi) i dach do malowania.
Fakt, że auto za psie pieniądze ale muszę się zastanowić nad tym powaznie. Glownie nad tymi wolnymi obrotami i ściąganiem..
Ciśnienie w kołach na tyle duże było ze auto opony sie nie uginały na boki pchając auto na bok.. Może dlatego, ze niski profil bo 50..
Ponizej 2k
Dodano po 23 minutes:
I jeszcze pytanko. Jakie kable zapłonowe tam idą i ile kosztują ? Po tak długim postoju nie wiem jak te kable..
Ostatnio edytowane przez grynfix ; 13-12-2014 o 19:43 Powód: Dodano
Człowieku kupujesz auto za 2k i oczekujesz że będzie wszystko dobrze, bez rdzy. Bez problemu z obrotami itp![]()
Jakiś powód sprzedaży ktoś ma.
Jak Ci sie podoba i wiesz że podołasz to kup.
I raczej w 155 patrzy się na podłoge, a nie takie pierdoły jak silnik.
Co do pytań o ceny. Wejdź sobie na popularny serwis aukcyjny i poszukajnikt za Ciebie nie będzie tego robił
155
Kolego najlepiej zrobisz prosząc o pomoc kogoś kto zna te auta.Na forum na pewno znajdziesz kogoś z Twojego miasta.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.