Wydaje mi sie ze szejker wina jest po stronie użytkownika. Dobijanie kiery do oporu powoduje ogromny przepływ plynu wspomagania oraz zwiększenie oporu na pompie. Moze to o to chodzi u Ciebie?
Wydaje mi sie ze szejker wina jest po stronie użytkownika. Dobijanie kiery do oporu powoduje ogromny przepływ plynu wspomagania oraz zwiększenie oporu na pompie. Moze to o to chodzi u Ciebie?
U mnie podobny dzwięk powodowało umierające łożysko oporowe... Najwyraźniej był słyszalny jak sie odpaliło zimny i weszło do kanału.
''...a my lubimy jak pachnie lubimy ją czuć, my lubimy wąchać etyliny smród...''
Jaki koszt takiej naprawy łozyska oporowego ? i jak dlugo da sie jeszcze z tym jezdzic ? I czy wgl sa jakies objawy tego łożyska oporowego czy tylko to syczenie ?
Ostatnio edytowane przez Nemiks ; 06-01-2015 o 21:04
Jeśli to jest to, to koszt łożyska ok 300zl a warto też wymienić sprzęgło no i robocizna tez nie mało bo trzeba skrzynie biegów wymontować u mnie dochodził jeszcze pisk po wciśnięciu sprzęgła ale tylko gdy temperatura na zewnątrz była na minusie... Ale musiał by to ktoś dokładnie osluchać bo na filmie to nie słychać wyraźnie...
''...a my lubimy jak pachnie lubimy ją czuć, my lubimy wąchać etyliny smród...''