Z Saabem rzeczywiście może być mina ale Turbo w benzynie fajnie chodzi i znosi lpg.
Co do Opla...można wynaleźć coś fajnie wyposażonego (OPC) i już jest lepiej.
Ja w tym budżecie szukałbym 156 fl najlepiej TI z 2.4 20v![]()
Z Saabem rzeczywiście może być mina ale Turbo w benzynie fajnie chodzi i znosi lpg.
Co do Opla...można wynaleźć coś fajnie wyposażonego (OPC) i już jest lepiej.
Ja w tym budżecie szukałbym 156 fl najlepiej TI z 2.4 20v![]()
Wielkie dzięki za tyle odpowiedziCzyli mondeo w dieslu raczej delikatne. Dobrze wiedzieć bo już wystarczy mi tego co chuchałem na TS-a
No Focus-y mi się podobają. Tylko jak już to będę musiał poszukać jakiegoś fajnie wyposażonego i z 2.0 a o to raczej nie łatwo będzie. Co do C5 to nie jest on za ładny :/ Mam 24 lata, nie mam jeszcze rodziny więc raczej nie jest to samochód dla mnie
co do laguny to jest taka awaryjna jak się mówi?? zostalo to jakoś poprawione?? Saab 9-5 raczej nie. Jak już 9-3 Co do Peugeota 407 to nie będę ukrywał że podoba mi się najbardziej. Nie jest specjalnie trudno o fajnie wyposażony. Lubie jak najwięcej bajerów
I wydaje mi się że do 14 jest spory wybór no ale nie wiem już
A u was w waszych Alfach też jest tak twardo?? Mimo sztywnego zawieszenia wraz było słychać od czasu do czasu jakieś stuki :/ tez tak macie??
Dodano po 2 minutes:
A mondeo w benzynce z lpg??dziewczyna ma mk3 2.5 v6 w automacie i dość wygodnie się jeździ
Ciszej pracuje zawieszenie i silnik niż w alfie.
Ostatnio edytowane przez Deamian ; 08-01-2015 o 15:24 Powód: Dodano
A dlaczego nie poszukasz 166?
Na cholerę Ci bajery, jak auto będzie technicznym trupem, bo kupisz właśnie bajery, oczami, tanio. 14 tysięcy to nie jest kwota, która pozwala na wybrzydzanie i przebieranie w autac w 100% sprawnych technicznie, zadbanych, bezwypadkowych, za to bardzo szybko można się wbić na bardzo konkretny problem pt. "auto od druciarza". Mondeo odpuść. To syf. Rdza i silniki diesla typu "proszę Cię, nie zepsuj się". Dobre jest dopiero MK4. Saab 9-5, Peugeot 407, Citroen C5 - to są duże auta, które naprawdę potrafią (z racji niektórych rozwiązań) bardzo mocno finansowo przeczesać portfel. Jeśli nie wozisz na codzień 4 osób w aucie - to kup kompakta. Najlepszym kompaktem w tym przedziale cenowy jest niedoceniany przez wielu Focus - w zestawieniu z 2-litrowym TDCi ten samochód bardzo fajnie jeździ, niewiele pali i naprawdę TANIO się naprawia. W porównaniu z taką 147 czy 156 wręcz w ogóle nie trzeba go naprawiać. Ze 166 jest jeszcze gorzej, bo ma droższe zawieszenie niż 147/156 i coraz trudniej znaleźć sensownie utrzymany model (ale tak naprawdę sensownie, a nie "sensownie", bo z klubu Alfy to z automatu musi być igła). Jak masz 24 lata to tym bardziej powinno Ci to auto podejść, bo się fajnie prowadzi, ma PROSTE, ale skuteczne i dobrze zestrojone zawieszenie, ma relatywnie mało wynalazkowych patentów typu sworznie na łożyskach kulkowych (jak to ma miejsce w 407), a z moich doświadczeń serwisowych i nie tylko - jeśli kupi się auto nie zamęczone to serwis w głownej mierze ogranicza się naprawdę do podstawowych wymian typu klocki/filtry/olej. I uwierz mi - do 14 tysięcy nie ma "sporego wyboru aut z bajerami". Jest "spory wybór zamęczonych i podpicowanych aut", które bardzo szybko spowodują u Ciebie drenaż portfela, o jakim Ci się nawet nie śniło.
Przecież Saaby i Ople mają bliźniacze silniki turbodoładowane. Obie te marki znoszą dobrze LPG, tylko średnio mi pasuje 24-latek do Opla Signum... albo do Saaba 9-5.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Jeszcze Fabieda - setki kierowników flot nie może się mylić ;-)
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Mój wujek na dniach będzie sprzedawał Mondeo MK3 1,8 benzyna 125km z 2002 roku. Auto zadbane i dobrze wyposażone. Jak chcesz to podeślę Ci kilka fotek![]()
Polo 86c2f -> E30 -> Polo 86c2f -> Mondeo MkI -> Mondeo MkII -> Xedos -> 146-> Volvo V50/Opel Astra F
Bo podobno 166 jest jeszcze droższa w utrzymaniu niż 156. Taki sam miałem dylemat jak kupowałem wcześniej 156.
Dzięki Tomek za opinie trochę studząca gorącą głowę![]()
Wiem że 14 tys nie jest jakąś kwotą gdzie można wybierać przebierać w autach w świetnym stanie. Ale tez nie muszę kupić auta na już. Mogę spokojnie nawet kilka miesięcy szukać. Sam też potrafię co nieco przy samochodzie zrobić.
Saab 9-5 i Citroen przede wszystkim mi się nie podobają.
Mam tez możliwość sprowadzenia auta ze Szwajcarii gdzie podobno jakieś przekręty z przebiegami nie są zbytnio możliwe. Co do Focus-a to jeszcze by mógł jak najbardziej być. Tylko do 15 tys tez nie ma aż tak wiele do wyboru.
No niby Signum Alfa 156 i 407 to ten sam segment.
Dodano po 2 minutes:
No Fabia to już na pewno nie ;p
Ostatnio edytowane przez Deamian ; 08-01-2015 o 18:07 Powód: Dodano
No może Signum faktycznie za duży. Ale też nie moge powiedzieć bo lubię samochody wielkości octavia,volvo s60 ,rover 620 ,mondeo. wygodnie się nimi jeździ. Dodam też ze Alfą rocznie robiłem około 8 tys. rocznie co chyba jest niewielką liczbą.
I jeśli bym mógł prosić jeszcze inne osoby co miały 156 przed i po lifcie. Faktycznie nic lepiej?? I czy wy też tak macie że byle studzienkę mocno odczuwacie na samochodzie??
Nie idz w 407 w tych pieniądzach. W 90% będzie to mina. Focus wygląda dość ciekawą propozycją.