Nie musisz do niego jechaćmożesz napisać do niego maila.
P.S. Rada- forum najlepiej przeszukiwać przez googleTutejsza szukajka jest żałosna.
Nie musisz do niego jechaćmożesz napisać do niego maila.
P.S. Rada- forum najlepiej przeszukiwać przez googleTutejsza szukajka jest żałosna.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Ostatnio edytowane przez tomex_187 ; 30-01-2015 o 12:24
Z tą wyszukiwarką tematów to racja
dzięki za podsunięcie Cinka - zobaczymy co i jak.
Na razie jeżdzę 159 zastępczą bo moja jest u lakiernika - akurat jako auto zastępcze dostałem TAKĄ samą jak moja tylko młodsza i ma mniejszy przebieg
No i właśnie czuję różnicę przy ruszaniu....
Narazie czekam, jest piątek, więc po weekendzie może odpisać, oby NIE!ale jak na stronce cinsoftu popatrzylem to modyfikacja paru aut wyglądała, że EGR out, DPF zostaje i wirus
nie chce prorokować z fusów, ale chyba jest taka możliwość
![]()
Pozwolę sobie wtrącić swoje 5 gr
Potwierdzam możliwość i nawet polecam usunięcie programowe zaworu EGR bez wycinania DPF-u. Robiłem taki zabieg jakoś pół roku temu, żadnych negatywnych skutków nie widzę - same pozytywy (np. czysty kolektor,). Wypalanie DPF-u bez zmian, w zakresie między 800 - 1100km. Koszt w Zielonej Górze 350 zł + zaślepka i montaż (to robiłem sam).
Tez mam całkowicie zaślepieniony fizycznie egr oraz softowo. Żadnych problemów z autem nie ma, dpf wypala się co około 900 km, tak jak przed zaślepieniem egr.
Ja też mam programowo wyłączony EGR no i dodałem jeszcze zaślepkę tak dla bezpieczeństwa. Generalnie polecam taki zabieg.