0.19A to już dobry wynik poboru? Bo okazało się ze to lampka w bagażniku tyle wyzerala
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
0.19A to już dobry wynik poboru? Bo okazało się ze to lampka w bagażniku tyle wyzerala
Masz alarm lub jakieś urządzenia dodatkowe stale włączone? 0.2A to około 6W. Za dużo jak na wyłączone wszystko, ale aku nie powinno Ci zdychać od tego przy codziennej eksploatacji.
Centralny jest i alarm niby tez ale nie aktywuje się wraz z nową centralka, na poprzedniej normalnie działał
Jak wyjmiesz bezpieczniki od alarmu i spadnie do tych wartości które podałem, to znaczy, że wszystko gra. Ogólnie i i tak ciągnie 10x więcej prądu niż mój, ale ja nie mam alarmu w ogóle.
Będę jeszcze próbował ale mam jeszcze pytanie do was, gdy temperatura spada mam problemy z odpaleniem silnika po 2 dniach postoju ale gdy już załapie to już niema problemu z odpaleniem nawet po kilku godzinach postoju nawet na mrozie, może to być wina filtru paliwa ?
A silnik kręci się sprawnie? Tzn rozrusznik ma siłę ruszyć silnikiem? Oczywiste jest, że będzie kręcić wolniej zimnym silnikiem, bo olej gęściejszy.
Jeśli nie ufasz aku (chociaż takie rozładowanie nie jest za duże tak, aby silnik nie odpalał), to na te 2 dni przerwy zdejmij klemę i po powrocie sprawdź jak zapali, ale stawiam, że masz problemy z silnikiem - 17 letni diesel ma prawo marudzić![]()
Silnik kręci się sprawnie, tylko brakuje mu takiego powera żeby odpowiednio załapać, dlatego obstawiam filtr.
A swiece? Zevy diesel dobrze odpalal potrzebne sa 2 rzeczy, sprawny aku i dobre swiece. Mimo ze wszystkie grzeja to moga juz slabo. Zrob test i rano zagrzej 3 razy swiece zanim zakrecisz rozrusznikiem. Jak bedzie lepiej to kup nowe swiece
Świece nowe mam naszykowane bo są do wymiany bo błąd od nich jest, tylko zastanawia mnie jedno rano dość często tylko mruga ta spirala od świec, a jak się zapali tak na stałe to na góra 2 sekundy
Nie wiem jak to jest w 166 bo swieca mi nie padla, ale miganie nie oznacza ze uszkodzona jest swieca? Najlepiej posprawdzac na krotko a jak juz masz komplet to wymienic. Jak jest cieplo to grzeje u mnie nawet tylko sek. W mrozy po kilkugodzinnym postoju z 4sek.