witam
a może właśnie brak smaru spowodował pierwsze problemy i zatarcie zębatek, a w nastepstwie konieczność użycia WD40.
Poza tym "suchy smar" jest na bazie teflonu tworząc praktycznie niewidoczną (niebrudzącą) powłokę. Nadaje się do małych obciążeń więc myślę, że idealnie nadałby się do posmarowania tych zębatek. Zawsze zmniejszy to tarcie pomiędzy ruchomymi częściami.
P.S. jak wyglądają wtyczki od silniczków, ponieważ mam jakieś luźne wtyczki nie podłączone do niczego w miejscu blisko reflektorów.
pozdro
krzyzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
nie wiem nie jestem zanawca, fakt jest taki ze jak na razie wszystko dziala i nie bede nic smarowalpoprostu jakims sposobem ta biala zembatka za bardzo sie wkrecila i zablokowala, wykrecilem ja i wszytko dziala jak powinno...
wtyczki maja prostokatny ksztalt i wejscie na 3 plaskie bolce-blaszki, a na obrzezach rowek na drucik zabezpieczajacy przed wypieciem
Ostatnio edytowane przez gonzo ; 22-03-2009 o 12:42
witam.
wielkie dzięki - wygląda na to że mam instalację do silniczków, ciekawe tylko w którym miejscu się kończy, ale mam nadzieję, że już w kabinie.
Dzisiaj mi się juz nie chce ale od jutra zaczynam poszukiwanie silniczków i studiowanie schematów elektrycznych
jak ktoś ma jakieś doświadczenia to chętnie skorzystam.
pozdro
krzyzie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM