AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
wiesz chodzi mi oto najbardziej żeby to się okazał wariat a niżeli okręcająca się panewka
Kto by robił kompletną skoro od wymiany 20kkm zrobione.. Do tego ty jeszcze pare zrobiłeś km i wychodzi na to, że ktoś wyczaił, że wariat się kończy i ci go opylił :/ bo poprzedniego posta rozumiem, że kupiłeś samochód dopiero. Chyba, że może ktoś w bambuko z wymiana oleju lecial i filtra, może zapchały się kanaliki i oleju nie dostawał? Ciężko stwierdzić. Jedź do mechaniora na.diagnozę. Pozdrawiam
Btw. Ile dałeś za alfę?
Jeśli 140 konna, z motorem 1.8 alfa dyma 150 konne e36 i e46, to pomyślcie co robi GTA... Wiem, niektórzy wiedzą, ja też chcę !
Wygląda że to wariator, ale taki klekot cały czas to już faza późna raczej. Od początku tak było od kiedy kupiłeś auto? bo wariator może całe dziesiątki tysięcy km przejeździć z tylko zaklekotaniem delikatnym przy zimnym rozruchu i tyle go słychać.
Wymień wariator, lej dobre oleje i tyle wg mnie.
za alfe dałem 4koła klekocze tak od początku jak ją kupiłem a mam ją z 2tygodnie postaram się jak najszybciej na diagnoze jechać lecz najpierw muszę prze rejestrować oc i przegląd zrobić i wtedy trochę się spłukałem z kupnem![]()
Wariator to nie są panie tanie rzeczy niestety. Z tego co się orientuje, to padnięty wariat nie napsuje nic w samochodzie. A jak z mocą? Czujesz, że czegoś jej brak?
Jeśli 140 konna, z motorem 1.8 alfa dyma 150 konne e36 i e46, to pomyślcie co robi GTA... Wiem, niektórzy wiedzą, ja też chcę !
oto chodzi ze nie "ma buta" z tym że wczoraj miałem taka sytuacje mieszkam w domku i drogę dojazdową do roboty mam dziurawą i jeżdżę na 1 bez gazu i jak dojadę do drogi jakieś 50m to nie raz tak jak by zawieszał się gaz przez sekunde nie reaguje na gaz a później już jest wszystko w porządku
To może być coś oprócz wariatora. Jak wariator padnie to fakt buta nie ma , mogą falować obroty ale do "zacinania" się gazu to on raczej nic nie ma.
ale ja nie mówię dosłownie o zacięciu tylko poprostu nie reaguje przez sekundę na depniecie i dopiero po chwili kop
Wiem rozumiemale z racji tego, że wariator włącza się dopiero od bodajże 2,5 tys obr. to nie może mieć z tym nic wspólnego. Ale - młody jestem mało widziałem
![]()