Z tego co pamiętam jak kupowałem swój bagażnik to można znaleźć coś tańszego ale Thule to jakość a za jakość trzeba zapłacić niestety.
Z tego co pamiętam jak kupowałem swój bagażnik to można znaleźć coś tańszego ale Thule to jakość a za jakość trzeba zapłacić niestety.
Dokładnie – jakość wykonania thule jest wyższa niż konkurencyjnych bagażników. Ja trafiłem niedawno na belki ze stopami i z zamkami/kluczykami za 200 zł, niewiele używane. Do tego dokupiłem kit dopasowujący i mam komplet za 350 zł. Więc już nie jest to takie drogie. Na allegro tego jest sporo, choć widzę że kilka dobrych ofert się wyprzedało:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...4&string=thule
Trzeba tylko wiedzieć, że belki są różnej szerokości (i kupić odpowiednie do 159). Stopy są inne do aut z relingami, a inne do pozostałych. I warto kupić belki z rowkiem montażowym, bo ułatwia to montaż bagażnika rowerowego. Czarne belki tego nie mają. Ja kupiłem mniej więcej coś takiego:
http://allegro.pl/audi-a6-c6-sedan-t...276676210.html
Ostatnio edytowane przez jahu ; 24-04-2015 o 09:40
Jednak nie udało mi się sprawdzić czy są w dachu otw. pod relingi. zabrakło mi odwagiSzkoda ze producenci nie produkują połączonych w jeden element bocznych uchwytów bazowych możliwe ze to przypominało by nawet reling
A tak to będę musiał wytłumaczyć sobie ze Alfa naprawdę nie wygląda źle a przede wszystkim jest b. praktyczna.
No cóż może do tego czasu przynajmniej ceny bagażników spadną.
To będzie chyba jednak THULE.
O ile wiem jak SW wychodzi bez relingów z fabryki to wzmocnień nie ma. Dla pewności pewnie możnaby podpytać ASO.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
jeżeli ktoś był by zainteresowany mam na zbyciu baze do SW bez relingów
Ostatnio edytowane przez bami159 ; 11-05-2015 o 19:13
Ja po długich szukaniach odpowiedniego bagażnika wybrałem model standard Mont Blanc..Miał byc polski tańszy ale sprzedawca szybko wybił mi z glowy ten pomyslpokazał roznice w materiale jednego i drugiego. A bagażnik nie byl taki drogi jaj za te firmę. 239zl.
![]()
Dasz linka do tego produktu ?Cena atrakcyjna
![]()
Przy okazji – ostrzeżenie dla ludzi, którzy nie przestrzegają ograniczeń prędkości z bagażnikiem dachowym. Widziałem 159, które woziło bardzo często 4 rowery na bagażniku thule, często z prędkościami 140-160 km/h i szybciej. Auto dziś ma delikatne wgniecenia w miejscu, gdzie stykają się stopy bagażnika z dachem.
Powiem szczerze że 2 rowery na tym bagażniku (Thule) nieźle nim poruszają na zakrętach (bujanie na boki rowerów)a co dopiero 4. Ogólnie jest to wytrzymała konstrukcja bo sprawdzona na rożnych drogach (Mazury - zakręty) ale czy u Was też rowery bujają się trochę na boki czy stoją sztywno w pionie na bagażniku?