Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Temat: Fotele elektryczne.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

No... chyba, że uda Ci się od biedy zasilanie uruchomić i wtedy po prostu będziesz mieć regulowane fotele elektrycznie, ale nic poza tym... a może w przyszłości uda się zaprogramować bodykomputer.

W ASO się da takie rzeczy robić, ale nawet nie pytaj ich o cenę bo spadniesz z krzesła Jak ich zapytałem ile będzie kosztować dołożenie B&M to kazałem gościowi liczyć jak przekroczył 10 000 zł (słownie dziesięć tysięcy polskich złotych)
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jaromir191280
    Mieszka w
    Newcastle upon Tyne / Mysliborz
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDM Lusso 150KM

Domyślnie

Nawet mi nie wspominaj o ASO :-) Przed Alfa mialem Saaba, chciałem uruchomić AUX w radiu, powiedzieli mi £75 (ok 400zl). Kupiłem Tech2 z Chin i włączenie AUXa trwało dosłownie 15s (tak, 15 sekund). Tak po za tematem, znalazłem kilka chętnych osób, którym zrobiłem AUX i programowanie kluczyka za 1/3 ceny ASO, to mnie mało po rękach nie calowali hahahahaha... I Tech się zwrócił praktycznie po dwóch tygodniach.
    A wracając do ASO, skoro u nich można to zrobić, to czym oni to robią? Może zrobił bym ten sam numer co z Tech2?

Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Czym to nie wiem... wiem tylko, że nikt poza nimi tego nie ma. Oni każą sobie przeprogramowywać cały bodykomputer... albo i nawet nowy kupić- kosmos jakiś. W każdym razie jedyne co w ASO się kupuje to nietypowe spinki, zaślepki i zbiorniczek wspomagania
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

To chyba narazie się wstrzymam z tymi fotelami, aż się nie upewnie że będzie wszystko grało ze sobą :-(
    Szkoda, bo cena wydaje mi się być atrakcyjna, ale kupić żeby leżało w garażu to też bez sensu...

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Podepnę się częściowo pod temat bo w najbliższym czasie mam zamiar wrzucić skórę... Mianowicie czy w 159 są wyprowadzone fabryczne kostki do podgrzewania ?
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

U mnie pod fotelem kierowcy jest takie coś...Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	uploadfromtaptalk1430066160396.jpg
Wyświetleń:	74
Rozmiar:	46.5 KB
ID:	164862Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	uploadfromtaptalk1430066169926.jpg
Wyświetleń:	92
Rozmiar:	73.3 KB
ID:	164863

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Myślę że sterowanie jest do ogarnięcia.
    Zasilania powinny być lub łatwo powinno się je zrobić.
    Problemem jest CAN ale chyba da się coś wykombinować.

Jest tu ktoś kto ma elektrykę dołożoną i mu nie działa?

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

No to tak, MES 2.0: - Support for PROXI deactivation/activation of Mirrors with memory function (Stilo, Croma, 159)
    Znaczy się można zakodować funkcję lusterek z pamięcią... a o ile wiem funkcja pamięci lusterek była tylko z elektrycznymi fotelami (w sensie regulowanymi, nie takimi do karania ludzi )
    No ale nie jest napisane wprost, że można też fotele zakodować... chyba najlepiej byłoby napisać do ludzi od MES'a.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2,0T Brera 2,2 JTS, Alfa Romeo GT 2,0 JTS oaz AR 156 1,8 TS

Domyślnie

Hej, ja mam Brere z elektrycznymi fotelami, pod fotelem są dwie kostki jedna od poduszek druga od sterowania fotelem. W MES jest funkcja nie pamiętam teraz w której zakładce, od programowania /włączenia foteli osobno pasażera i kierowcy. Oraz funkcja programowania lusterek. Generalnie jak są kostki pod fotelami do zasilania fotela to wystarczy podpiąć te kostki włączyć funkcję elektrycznych foteli w BodyCompie i będzie śmigać. Gorzej jak kostek nie ma wtedy trzeba ciągnąć instalację. Nie wiem z czego to wynika ale w niektórych AR jest niemal cała instalacja do której wystarczy podpiąć urządzenia. Np. Tempomat. U mnie było niemal plug&play, a w niektórych nie ma instalacji do dodatkowych urządzeń. Przy elektrycznych fotelach zwróćcie uwagę na luz między fotele a stelażem. W elektrycznych często robi się dość duży, co skutkuje później bujaniem fotela przód tył.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Patryczos
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    Alfa Romeo GTV 2.0 JTS 165KM ; GT 1.9 JTDM 150KM ; Stelvio 2.0 Q4 280KM

Domyślnie

Panowie i na czym sprawa ostatecznie stanęła?
    W weekend mam zamiar wziąć się za montaż foteli skórzanych sterowanych elektrycznie i z podgrzewaniem, choć obecnie mam alfatex z regulacją manualną i bez grzania. No i mam parę pytań do osób ogarniających temat:
    1. jest możliwość podłączenia napięcia żeby grzanie i sterowanie działało?
    2. ewentualnie rozkminił ktoś temat z bodykompem itp.?
    3. a może próbował ktoś przekładać same siedziska? wtedy siedziska i oparcia byłyby skórzane, a podstawa fotela z tych sterowanych manualnie z góry dzięki panowie