Niewiele!!!??? Rozrząd w moim JTD-ku 650 części z robocizną.
Niewiele!!!??? Rozrząd w moim JTD-ku 650 części z robocizną.
No to nie wiele rzeczywiście, ja tez okolo 600 placilem ale z pompa wody i wszystkimi rolkami :p bez robocizny![]()
U mnie też bardzo trzepało budą przy ruszaniu. Na pierwszy ogień poszło sprzęgło i koło dwumasowe. Coś tam pomogło, ale dalej trzęsło. Wymieniłem wszystkie poduszki, niewiele to dało... Dopiero po wymianie zawieszenia poczułem największą różnice, nie wiem jakim cudem![]()
Nie znam się na dieslach ale myślę że wymiana rozrządu jest o wiele mniej skomplikowana niż w TS (blokady, czujnik, pływające koła) dlatego wolałem żeby zrobiło to ASO na orginalnych częściach bo w moim mieście nie mam zaufania to normalnych warsztatów.
P.S. W boxerku robiłem sam, koszt części - 300 z pompą wody![]()
AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6
U mniw tez zawias odpada xd caly nowy ... strasznie sie mi auto przez to usztywnilo nie slychac bicia teraz xd ale za to plastiki slychac xd
Jak bedziesz patrzył poduszki to nie zapomnij też od drążku reakcyjnym silnika na górze. W sumie same tuleje można wymienić.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
u mnie ten drążek chyba już nie za dobrze się trzyma bo ta gumowa tuleja cała popękana jest ;/
No to cóś takiego niecałe 4 dyszki, tzn sama tuleja.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Drążek(poduszka ta przy silniku po lewej stronie) cały kosztuje 74 zł.Roboty na 5 min.Gorzej z innymi poduszkami.
Ostatnio edytowane przez stiv88 ; 08-05-2015 o 20:59