Jak podepniesz kompa to pisze jaki błąd, skoro kasowanie nie pomogło to znaczy ze problem jest aktualny, trzeba go najpierw rozwiązać. Napisz co tam jest nie tak, jaki błąd wyskoczył.
Jak podepniesz kompa to pisze jaki błąd, skoro kasowanie nie pomogło to znaczy ze problem jest aktualny, trzeba go najpierw rozwiązać. Napisz co tam jest nie tak, jaki błąd wyskoczył.
Obecnie: Alfa Romeo 156 2.5V6 Rosso Proteo
Wcześniej: Alfa Romeo 156 2.0TS Blu Cosmo
Jeśli błąd nie zniknął to są 2 możliwości. Przerwa na kablach jest cały czas lub walnięta centralka. Jest już o tym w kilku tematach na forum.
Elektryk powiedzał że coś z sensorem trzeba zrobić że pewnie poducha kiedyś strzeliła dlatego świeci
Odczytaj błędy, a takie gadanie elektryka pomijam.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
A jak dawno świeci się kontrolka?
Bo jeśli jeździsz z tym dość długo to może być faktycznie sterownik do wymiany.
Nie wiem, czy we wszystkich alfach tak jest, ale kiedyś kolega bubu321 pisał, że w sterownik ma licznik i po 69 uruchomieniach silnika z błędem airbag blokuje cały sterownik.
Pamiętam, że ktoś kiedyś na forum potrzebował zrobić więcej miejsca w kabinie i jakiś czas jeździł bez fotela pasażera, a potem miał zablokowany sterownik.
No ja tak jeżdżę odkąd kupiłem auto czyli 3 miesiace a poprzedniemu właścicielowi też się świeciła
No to teraz trzeba sprawdzić, czy jest błąd wewnętrzny 01 i jeśli jest to centralka do wymiany lub naprawy. Jeśli będą inne błędy świadczące o ewentualnych mankamentach na instalacji to trzeba usunąć ich przyczynę.
Warto też sprawdzić, czy w ogóle masz poduszki, bo czasami samochody po wypadkach mają różne sztuki porobione.
A jak sprawdzić czy są? bo na pulpicie od str pasażera odstaje leko ta zaslepka wiec moze tam coś nie chalo
Ta zaślepka odstaje prawie we wszystkich samochodach bo te modele tak mają.
Poduszkę pasażera zobaczysz, jak wymontujesz schowek, o ile oczywiście jest.