Nie napisałem, że zakup za 25 gwarantuje sukces.
Napisałem, że zakup za 16 na pewno gwarantuje porażkę.
Jeszcze potrafię zrozumieć względy losowe i szybką sprzedaż, ale nie na tym samym placu, gdzie stoi rozbity złom.
Nie napisałem, że zakup za 25 gwarantuje sukces.
Napisałem, że zakup za 16 na pewno gwarantuje porażkę.
Jeszcze potrafię zrozumieć względy losowe i szybką sprzedaż, ale nie na tym samym placu, gdzie stoi rozbity złom.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
no proste że za 20.. zł nie ma co oczekiwać że będzie jak z salonu..
ale bez przesady że tylko złom można kupić..
to że gdzieś jest przymalowane bo np na parkingu ktoś się przytulił to według mnie jest do wybaczenia..
ważne żeby silnik był ok.. i w miarę mały przebieg,
ta alfa mnie bardzo interesuję..
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID4p9D3J.html
może ktoś ja już oglądał na żywo ?
wydaje mi sie że jest spoko..
Poflotowa, z fakturą VAT marża, na lewych blachach za 19 tysi po opłatach.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
skąd masz taka informacje że tyle smagła.. a cena zawiera tez opłaty wszystkie..
nie warta ?
Nie wiem, czy nie warta.
Próbuję Ci tylko przekazać, że taka cena jest, po męsku mówiąc, z dupy. Nierealna, po prostu. Gdzieś jest zonk i po zdjęciach nic nie wywnioskujesz.
Odliczając od tych 19 tysi transport, opłaty i jakikolwiek zarobek dostaniesz cenę grubo poniżej 4kE, co, jak za rocznik 2007 (o ile to jest rocznik 2007) jest ceną absurdalną. We Włoszech, czy gdziekolwiek indziej. Po prostu nie ma 159 w takiej cenie. Legalnych, w miarę sprawnych i w całości.
Idźmy dalej - koleś sprzedaje auto na podrobionych tablicach. Włoskich, a zrobionych niemiecką czcionką i bez znaków legalizacyjnych.
I debil jeszcze wciska, że można wracać na kołach po wykupieniu OC. G... można, a nie wracać. Bardziej kumaty partol, słabszy dzień i ten egzemplarz będzie Cię kosztował 2 x tyle.
Na początek - zdjęcie tylnej klapy - dzwonisz do poprzedniego właściciela ?Gierre Italia? i dowiadujesz się, jak auto zostało sprzedane.
Mogę się założyć, że w cenie netto, a VAT się rozpłynął po drodze.
oglądał ktos tą Alfe?
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#1e73dddd53
na mobile są i 159 nawet za 15 tyś na PL plus transport itd..
wydaje mi się ze jest realne kupić 159 do 20 tys. z całością..(opłaty ) może przebieg być większy , i perełka to Nie będzie.. ale myślę że stan średni powinien być.. .. ale nie mowie że jest łatwo.. bo teraz nawet niemcy kręcą liczniki..
fakt te tabilice oc.. dają do myślenia..
- - - Updated - - -
http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-prywatnie-oryginal-CID5-ID9A9s1.html#57192b508a
oglądał ktoś ta alfe ??![]()
Serio te auta tak potaniały, czy to tylko tanie szroty poznajdywane? A tak poważnie to nie pchał bym się w 159 za te pieniądze. Po prostu szkoda wydawać tych 20k.
Suler, jesteś ze Świętokrzyskiego. Skoro interesuje cie kilka aut z okolic Krakowa to czemu nie wsiądziesz w auto, nawet kasę można wsiąść i samemu oglądnąć auta? Nie jest to jakaś straszna odległość, a nikt nie oceni auta tak jak zrobiłbyś to sam. Tym bardziej, że w autach, które pokazałeś raczej troche do roboty będzie. Mógłbym pojechać oglądnąć jedno czy dwa auta za ciebie i zdać tu relację, ale ja mam specyficzne podejście do aut i w tej kwestii najdrobniejsze detale i niedomagania auta mnie drażnią. Zraziłbym cię prawdopodobnie do każdego z tych aut, a może któreś spełniałoby twoje wymagania. Życzę powodzenia w szukaniu i mam nadzieję, że gdy już kupisz jakąś 159 w założonym budżecie to miło się rozczarujesz i będzie ci długo służyła.
Roonie...
Wszystko sie zgadza jestem ze Świętokrzyskiego lecz narazie jestem bez samochodu... a jak juz mam to auto dopiero wieczorem .. tak że ciężko mi dojechać jak jest jeszcze widno. pozatym tez praca mnie zatrzymuje..
nie prosiłem kogoś aby zamnie ktoś gonił 100 km.. tylko może np jest ktoś z sąsiedniej miejscowości np i zna auto lub dla niego to rzut beretem.. tez jestem wymagający i denerwuje mnie jak autojest zapuszczone.. ale wieże że można znaleźć coś ciekawego.. jak nie w PL to niemcy
Poczekaj chwilę a coś ciekawego znajdziesz.
Podam Tobie przykład sprzed kwartału jednej brązowej 159, z beżowymi skórami. Chłopak młody, chociaż kierowca zawodowy, kupił sobie alfę od handlarza. Alfa z rocznika 2006 1.9 120HP, wizualnie ładne autko, pech chciał, że w miesiąc po zakupie rozwaliło mu turbo i zassało do silnika. Właściciel zlecił naprawę dobrej firmie gdzie silniczek poskładano z używanej głowicy z nowymi szpilkami, regenerowanym turbo i nowymi wtryskami, warsztat dał gwarancję na naprawę i skasował 1/5 ceny zakupu. Chłopak co parę dni wracał z trasy i wyczekiwał swojej belli która zaczęła wywalać po naprawie co rusz check engine, a jako, że na wiosce w której mieszka brak kumatego mechanika który nie zatrzymał się na epoce warbturga to miał spory kłopot by fizycznie auto doprowadzić do stanu używalności, do tego ciągle w rozjazdach. Kumpel podesłał mi fotki bo doszedł do wniosku, że sprzeda kłopot za dwie dychy, gdy uświadomiłem mu, że ma zderzak z brery, błotniki wymalowane etc. to się człowiek podłamał do tego stopnia, że Alfa poszła za piętnaście gdy przez miesiąc nikt z ogłoszenia nie zadzwonił.
- - - Updated - - -
Możesz też od czasu do czasu zaglądać na licytacje komornicze, dzisiaj była dla przykładu w śląskim czarna Alfa 159 z polskiego salonu http://www.licytacje.komornik.pl/Notice/Details/221950 licytacja od 13500 zł, miesiąc temu widziałem białą giuliettę do licytacji od 22500 zł, alfy pojawiają się sporadycznie bo alfaholicy prawie zawsze płacą długi![]()