Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Temat: Czy GTV nadaje się na samochód "na codzień", dla kobiety?

Rudix
    Gość

Domyślnie

A ja powiem tak... Jezdze Gtv-ka glownie po Warszawie i uwazam, ze jest genialna do miasta!!! Zwinna, zwrotna, wszedzie sie wcisnie (przynajmniej kiedy ja ja prowadze), promien skretu w niczym nie przeszkadza i nie uwazam zeby byl to taki minus... Gtv dla kobiety jest swietnym pomyslem! Po pierwsze - cudownie wyglada takie polaczenie. Po drugie - Wierzba, przyznaj sie... Chcesz kupic Gtv-ke swojej kobiecie tylko po to zeby ja pozniej pozyczac od niej!!!
    Moj dobry kolega (zapaleniec BMW), w miare uplywu czasu jak sie ze mna przejechal pare razy, coraz bardziej zaczal sie przekonywac do Alfy i ostatnio stwierdzil ze kupi Gtv-ke swojej dziewczynie? A po co? Zeby pozniej od niej pozyczac! Poza tym, pewnie wstydzi sie teraz przede mna wymienic BMW na Alfe
    Pozdro!!!

gALL
    Gość

Domyślnie

Hmmm ... to pogadajcie z moja zona.

Sama wybrala model Gtv/Spider i innego auta nie widzi poza tym.

Jak ostatnio cos przebakiwalem o sprzedazy juz jednak leciwej Gtv to prawie rozwodem sie skonczylo

DARO-RT
    Gość

Domyślnie

Kobieta w Gtv wygląda pięknie ale żeby nią jeździć trzeba mieć trochę wyobraźni. Moja żona po roku przymierzania się do mojej Gtv odważyła się wsiąść za kierownicę i przejechać pierwsze kilometry. W pierwszej kolejności wyjechaliśmy na trasę i po kilkunastu sekundach jazdy trasą DK-1 poprosiłem aby spojrzała na licznik bo widziałem że skupiła sie na kierowaniu i zmianie biegów, okazało się iż jest 180 km/h i stwierdziła że musi już wysiąść bo ten bolid jest za szybki dla niej

Ale taka prawda skrętu nie ma, widoczności nie ma, ekonimii nie ma, komfortu też nie ma, ale jest przyjemność z jazdy która nie pozwala nawet przez chwilę pomyśleć o tych wszystkich niedogodnościach kup jej tą Gtv'ke ...

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

GTV to taka namiastka Ferrari- kobiety też jeżdżą Ferrarkami, ale.....no właśnie.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Gtv TS 916 Lusso, 156 JTD SportPack

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    GTV to taka namiastka Ferrari- kobiety też jeżdżą Ferrarkami, ale.....no właśnie.
    Ja nawet czytałem że w jednym kraju mówią na Gtv'ke baby Ferrari , chyba to były Włochy i chodziło o ich forum AR

Spartan
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał redzi Zobacz post
    Ja nawet czytałem że w jednym kraju mówią na Gtv'ke baby Ferrari , chyba to były Włochy i chodziło o ich forum AR
    Tak samo mówią o fiacie Coupe . Jeśli jednak GTV jest "zbyt brutalne" dla kobiety, ja szczerze polecam właśnie Fiata Coupe. Miałem wersję 2.0 16 V Turbo i używałem jej na codzień we Wrocławiu który ma jedne z najgorszych dróg w kraju. Dobrze tłumi kostkę, nie chaczy przy wjazdach-zjazdach z galerii chandlowych ( co jak rozumiem jest dosyć ważną rzeczą dla kobiety ), bagaznik ma całkiem spory jak i sporo miejsca jest z tyłu. Wnętrze jest przestronne. Z widocznością troszkę gorzej. Wersje bez turbo sa bardzo przyjemne w prowadzeniu, turbiaki trochę "narowiste". Jednak wiem że sporo kobiet jeżdzi Coupe i sobie bardzo chwali to auto.

BRONKO
    Gość

Smile gtv dla kobiet???????

witam, pisze jako dziewczyna, która miała okazje prowadzić już alfę gtv. mój chłopak też długo mnie przekonywał do tego samochodu, ale w końcu się przekonałam (po pierwszej jeździe). niestety nie jest to auto dla kobiety. gtv ma swój charakter, który jest w stanie opanować głownie mężczyzna i kobieta z charakterem Wojciechowskiej. na pewno nie nadaje się na zakupy (zwłaszcza większe). na parkingach też będzie miała problem z zaparkowaniem, gdyż auto ma bardzo słaby skręt (czyli przeciętna kobieta parkuje na dwa bądź nawet trzy razy - ja na dwa). widoczność tez nie jest za ciekawa na wycieczki po mieście. ogólnie auto najlepiej czuje się wtedy gdy może sobie swobodnie jechać po za miastem te swoje min. 120 km/h a nie wlec się po mieście. szczerze mówiąc na zakupy i dla kobiety z rodzaju alfa romeo lepsza będzie 145 lub 147 [małe zgrabne łatwe do parkowania i pakowne ]

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

No dobrze dobrze BRONKO, ale porównaj teraz jak wygląda
    kobieta w Gtv a jak wygląda w 145... no niebo a ziemia...
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

MEXX84
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał ozzy Zobacz post
    No dobrze dobrze BRONKO, ale porównaj teraz jak wygląda
    kobieta w Gtv a jak wygląda w 145... no niebo a ziemia...
    Zwłaszcza Kobieta wściekle próbująca Gtv zmieścić na parkingu będzie wyglądała nadzwyczaj świetnie

Gtv jest bardzo fajne gdy się zaakceptuje jego wady, m.in. promień skrętu, mały bagażnik czy słabą widoczność i niskie, twarde aczkolwiek precyzyjne zawieszenie + nienajmniejsze spalanie i średnią dostępność części. Najlepiej zabrać Kobietkę i dać jej poprowadzić na jeździe próbnej i popróbować parkować. Sama zdecyduje czy jest na tyle wredną francą, żeby się zgrać z drugą francą jaką jest Gtv

obserwator737
    Gość

Domyślnie

mam znajomą która jeździła Spiderem kilka lat (2.0TS) i bardzo sobie chwaliła
    ...ma 178cm i z nogami jakoś nie miała problemu

wg mnie dziewczyna może jeździć Gtv ...pytanie czy akceptujesz że każdy będzie się na nią gapił