Hej,
Dzięki za opinie. Sprawa wygląda tak że to niby ma być mój pierwszy samochód a do wydania mam tylko jakieś 13tys max na samochód + koszta przerejeostrowania więc szukam czegoś pewnego bez wkładu większego.
I niby 1.9 ma niższe spalanie i chyba łatwiej jest znaleźć zadbaną.
Te z silnikami 2.4 są chyba bardziej 'wychodzone', z wysokimi przebiegami 250k+ albo 120tys na 10 letnie auto, panie książka serwisowa pewniak niemiec tylko radio włączał i na oktoberfest jeździł...
Ile wasze 2.4 20v palą po mieście/ cyklu mieszanym powiedzmy nie przekraczając 100km/h normalnym płynnym tempem, bez 1,2,3 z butem w podłodze?
Napewno w 2.4 kultura pracy będzie lepsza, bardziej elastyczniejszy i większy 'fun' ale nie wiem czy na pierwszy samochód potrzebuję tyle mocy, i wyższego spalania. Tym bardziej że nie planuję dalekich tras po autostradzie często, a jak już to nie butuję więcej niż 150-160 więc przy 6tym biegu spali tyle co nic.
Brat ma 159SW w 1.9jtdm 150 i fajnie to nawet jeździ, podejżewam że by mi wystarczyło na razie, no i spalanie mniejsze a muszę stanąc na nogi finansowo lepiej.
Nie wiecie może czy ktoś z forum nie chciał by sprzedać czegoś fajnego w tych pieniądzach w dobre ręce?