Cholera, a ja mam Centre CB500 plus, wtedy kupilem za 220 i bylo to najtaniej, teraz chodza po 170 nawet... Odziwo od 2 lat działa i nienarzekam
Cholera, a ja mam Centre CB500 plus, wtedy kupilem za 220 i bylo to najtaniej, teraz chodza po 170 nawet... Odziwo od 2 lat działa i nienarzekam
Dobrze trafileś...
Nie wiem dlaczego tak narzekacie na Centre...Pomijając to, że " cudze chwalicie..." to przecież aku nie ustępujący innym markowym producentom. U siebie mam Centre "z kontrolka" i nic złego sie nie dzieje. Dodatkowo mam 3 letnią gwarancję z assistance i w razie problemów na terenie kraju mam darmowy serwis z wymianą aku na miejscu włącznie.
Ja za swój dałam 219 zł.. to jest dużo? Jak widać na wstępie chciałam zmieścić się w 400 zł bo myślałam że tak chodzą aku XD. To po ile chodzą te od CENTRA?VARTA jest najpewniejsza ale wychodzi dużo drożej
No i dostałam książeczkę gwarancyjną na 24 mc. Ale co do daty produkcji to nie wiem, jest to napisane gdzieś na aku lub coś?
Powinna być wybita z boku, ale niektorzy producenci się wycwanili i nie ma tam doslownie podane np. 05.05.2015, tylko jakiś kod, który trzeba rozszyfrować.
akumulator kosztuje do tej alfy ok. 200zł i kupiłas dobrze, w dobrej cenie, działa, masz gwarancje więc nie ma co dalej drazyc tematu
Tak, a uzasadnił to jakoś ? bo mam centry z kontrolkami w dwóch alfach 5czy 6 lat (i zim) , kręcą sobie żwawo Vkę i 1,6 i tymi kontrolkami wciąż złośliwie zielono pokazują.
W trwałości aku ze skromnego doświadczenia wiem, że najważniejsze są : dbałość o ładowanie (regulator, alternator) oraz solidne umocowanie aku żeby nie podskakiwał. A nie czy to varta czy centra czy inny zap.